¨

Øyenbrynsløft uten kirurgi

Øyenbrynsløft uten kirurgi

Du har kanskje fra før av hørt om panneløft? Om du er på utkikk etter en mer skånsom behandling som tar for seg samme problemområdet, finnes det alternative behandlinger.

Få et mer våkent blikk ved å løfte øyenbrynene med botox

For de som ikke ønsker å måtte gjennomføre et fullt kirurgisk inngrep, er det i dag mulig å løfte øyenbrynene med botox. Denne behandlingen er mye mer skånsom og krever ingen nedetid.  Ved å bruke botox rundt øyenbrynet lammes muskelen som trekker nedover, og effekten er at muskelen som trekker oppover får overtak. Resultatet er et lite brynsløft, og man kan oppnå et mer våkent blikk. I tillegg slipper man å anstrenge musklene for å kunne unngå at den overflødige huden synker ned.

Hvorfor oppstår hengende hud i øyenbrynsområdet?

Det kan være flere årsaker til at huden ved øyenbrynene er overflødig. Når vi blir eldre er det vanlig at huden begynner å synke mer. For noen er tung og overflødig hud ved øynene genetisk og kan derfor være noe de alltid har hatt. Men for de fleste er dette noe som kommer med alderen. Som følge av aldring blir produksjonen av kollagen og hyaluronsyre mindre, noe som fører til at huden blir mindre spenstig, og synker mer sammen. Vi mister fra 1-2 % kollagen og elastin i året fra midten av tyveårene, og dette akselererer ytterligere etter vi har fylt 40. For å hjelpe med slapp hud finnes det ulike alternativer, et av dem er å bruke botox.

Bruk av botox som et ikke-kirurgisk øyenbrynsløft

Botox vil roe ned muskelen som drar huden ved øyenbrynene nedover. Når muskelen lammes, vil muskelen som kan trekke øyenbrynene oppover få et overtak, og resultatet er et lite brynsløft. Sett opp mot kirurgiske behandlinger, vil denne formen for behandling kunne gi resultater i løpet av et par uker. Du slipper også å tenke på snitt i ansiktet eller bruk av bedøvelse.

Hvem passer øyenbrynsløft for?

Et øyenbrynsløft uten kirurgi er passelig for alle som ønsker et mer våkent blikk, samt hvis du ønsker å rette opp i asymmetri ved øyenbrynene. Behandlingen regnes som off label, det vil si at bruken er utenfor godkjent indikasjonsområde. Gravide, ammende, og personer med myasthenia gravis kan ikke ta behandlingen. Behandling forutsetter individuell ordinering fra ansvarlig lege.

Her på Vanity tilbyr vi ikke-kirurgiske øyenbrynsløft som gir deg en mulighet til å endre utseendet ditt på en skånsom måte, uten behov for smertefulle og dyre operasjoner.

Hva kan du forvente fra behandlingen?

Øyenbrynsløft uten kirurgi vil kunne gi deg et mer våkent blikk ved hjelp av små injeksjoner. Ved å benytte botox rundt øynene svekker man muskelen som drar nedover, og dette kan resultere i et lite løft. Resultatene kan ikke sammenlignes med kirurgi, men ikke-kirurgisk øyenbrynsløft gir heller ingen nedetid, og du kan gå tilbake til dine daglige aktiviteter umiddelbart etter behandlingen.

Øyenbrynsløft kan være en god løsning hvis man ønsker å gjøre tiltak for å få et et mer ungdommelig og friskt utseende, samtidig som det kan gi økt selvtillit og selvfølelse. Vårt ikke-kirurgiske øyenbrynsløft gir en skånsom og effektiv måte å oppnå ønsket løft uten behov for smertefulle og dyre kirurgiske inngrep. Det er viktig å være klar over at dette regnes for off-label bruk. Øyenbrynsløft med botox er ikke alminnelig anerkjent. Enhver behandling som innebærer bruk av nåler har også risiko for infeksjon, utilsiktet vevsskade, smerter mv. Før behandlingen utføres, bør du sette deg grundig inn i hvilken risiko og bivirkning som behandlingen kan medføre.