¨

Botox rundt munnen

Botox rundt munnen

Rynker rundt munnen

Rynker rundt munnen er et vanlig tegn på aldring som mange av oss kan oppleve etter hvert som årene går. Men moderne estetiske behandlinger som filler, skinbooster og botox rundt munnen kan bidra til å redusere disse rynkene og gjenopprette en mer ungdommelig og glatt hud. I denne artikkelen vil vi gjøre rede for hvordan rynker rundt munnen oppstår med alderen, og hvordan disse effektive behandlingsmetodene kan hjelpe deg med å få tilbake den naturlige skjønnheten i ansiktet ditt.

Hvorfor oppstår rynker rundt munnen?

Munnen er en del av ansiktet som alltid er i bevegelse, og med alderen vil det skje naturlige forandringer. Aldring er en naturlig prosess som påvirker huden vår. Gradvis vil det dannes furer og linjer fra leppekanten og utover. Årsakene til disse rynkene kan variere, og de oppstår hovedsaklig på grunn av aldring, tap av volum i huden, eller til og med på grunn av tørre lepper som kan danne rynker og skorper. Over tid mister huden sin elastisitet og kollagenproduksjonen avtar. Dette fører til huden mangler "byggematerialer" til å opprettholde ung og frisk hud, og det er en av årsakene til at fine linjer og rynker rundt munnen oppstår. I tillegg kan solskader, røyking og genetikk bidra til rynkenes utseende.

Noen mennesker kan også oppleve rynker rundt munnen selv i ung alder, og det kan være flere faktorer som spiller inn. Genetikk kan spille en rolle i utviklingen av rynker, men ofte har det også sammenheng med livsstilen vi fører, som for eksempel røyking.

Det er viktig å beskytte huden mot skadelige UV-stråler fra solen eller solarium. Uten riktig solbeskyttelse kan huden bli utsatt for skade, noe som kan føre til synlige linjer eller rynker rundt munnen. De fleste rynkene oppstår faktisk ikke på grunn av alderen, men på grunn av manglende solbeskttelse mot skadelige UV-stråler.

Det beste tiltaket for å redusere rynker og opprettholde en sunn hud er å ta vare på den. Det innebærer å bruke solbeskyttelse, unngå røyking, og følge en sunn livsstil. For de som allerede har rynker som de plages over kan det være fint å vite at det finnes ulike behandlinger som benyttes til å redusere aldringstegnene.

finnes det også ulike behandlingsalternativer som kan hjelpe til med å redusere synligheten av rynkene og gi huden en mer ungdommelig og glatt overflate. Det er viktig å konsultere med en erfaren fagperson for å finne den beste tilnærmingen for individuelle behov og ønsker.  

Fillers kan jevne ut rynker rundt munnen

Fillere er et populært valg for å redusere rynker rundt munnen. Dette er en geléaktige substans basert på hyaluronsyre som injiseres i huden for å rette ut linjer og rynker. Ved overfladiske linjer kan det være mulig å oppnå svært gode resultater. Noen kan også få et godt og vakkert resultat av kun én behandling.

Filleren fungerer som en polstring under huden, og resultatet er synlig umiddelbart. Behandlingen er rask og enkel, og utføres normalt i løpet av en halvtime.

Resultatet kan vare i flere måneder. Med filler kan du gjenopprette volum og gi et jevnt utseende til huden rundt munnen. Behandlingen utføres med nål, og innebærer flere stikk. Selve behandlingen er utført på ca. 30 minutter. I noen tilfeller kan det vurderes å kombinere fillers med botox. Det er samtidig verdt å merke seg at det ikke finnnes kliniske data på effektivitet og toleranse på slik kombinasjon.

Fillers har risiko og bivirkning, så det er viktig å sette seg inn i disse før man gjennomfører behandlingen. Det er for eksempel vanlig å bli hoven, og i noen tilfeller må blåmerker påregnes. Alvorlige bivirkninger som okklusjon må også påregnes, så det er viktig du snakker grundig med behandleren din før behandlingen utføres.

Botox mot rynker rundt munnen

Botox er kanskje mest kjent for sin effekt på å redusere rynker i pannen, men det kan også være effektivt for å redusere rynker rundt munnen. Botox fungerer ved å blokkere nerveimpulser som forårsaker muskelkontraksjoner. Når botox brukes mot rynker rundt munnen, settes det i små doser i en muskler som heter orbicularis oris. Injeksjonspunktene lokaliseres ved å plystre eller late som man suger på et sugerør. Hvis man har rynker og linjer som strekker seg fra overleppen ("Vermillion border") og opp fra "cupids bow" vil man kunne være en aktuell kandidat for botox rundt munnen.

Botox mot rynker kan gi gode resultater, og selve behandlingen tar ikke mer enn ca. 30 minutter. Effekten av botox kommer ikke umiddelbart, men gradvis i løpet av 10 14 dager. Botox lammer musklene, og forhindrer at dynamiske rynker rundt munnen oppstår. Etterhvert som huden fornyer seg vil den kunne se glatt og jevn ut. I noen tilfeller kan det være aktuelt å kombinere botox med fillers. Resultatet er ikke permanent, men varer ca. 3 - 4 måneder. Behandlingen må derfor gjentas flere ganger i året.

Botox-behandling er rask, enkel og gir naturlige resultater som varer i flere måneder. Behandling med botox forutsetter en individuell ordinering fra lege, og slik behandling med botox er utenfor godkjent indikasjonområde til legemiddelet. Botox mot rynker rundt munn er ikke alminnelig godkjent, og bruken regnes derfor som "off label". I likhet med fillersbehandlinger har behandling med botox mot rynker rundt munnen risiko og bivirkning. Risiko er blant annet lokal muskelsvekkelse utenfor ønsket behandlingsområde. Lokal smerte, hevelse, blåmerker, blødning og lignende er også påregnelig risiko. Det er viktig å sette seg grundig inn i alle sider av behandlingen før man bestiller time.

Botox i leppene?

Botox forårsaker som nevnt muskellammelse, så det har ingen hensikt å botox i selve leppene. Det er ikke vanlig å bruke botox i leppene, men leppefillers. Fillers er en hyaluronsyregele som har til hensikt å øke formen på leppene. Fillers i leppene kan gi leppene større volum.

Pris

Prisen for å behandle rynker rundt munnen kan variere veldig, og er avhengig av flere faktorer som behandlingsområde, dybde på linjene og mengden produkt som trengs.

Fillers har ofte en startpris på 2200 kroner for 0,5 ml. Prisen for botox mot rynker rundt munnen starter på 1290 kroner.

Det er viktig å huske at prisen ikke alltid er den avgjørende faktoren. Å velge en seriøs og kvalifisert klinikk med erfarent medisinsk fagpersonell er essensielt for å oppnå trygge og effektive resultater. Når du søker etter behandlinger for rynker rundt munnen, bør du se etter en klinikk som er kjent for sin ekspertise på området, og som tilbyr en personlig tilnærming som tar hensyn til dine individuelle behov og ønsker. Sørg for å gjøre grundig research og lese anmeldelser fra tidligere kunder før du tar en beslutning.

Oppsummering:

Rynker rundt munnen er et vanlig tegn på aldring, men du trenger ikke å akseptere dem som uunngåelige. Moderne estetiske behandlinger som filler, skinbooster og botox kan hjelpe deg med å redusere disse rynkene og gi deg tilbake den glatte og ungdommelige huden du ønsker. Med filler kan du fylle ut rynkene og gjenopprette volumet, mens skinbooster kan forbedre hudens tekstur og gi deg en frisk glød. Botox er en annen effektiv behandlingsmetode som kan redusere muskelbevegelsene og gi deg jevnere hud rundt munnen.