Leppefiller

Hva er leppefiller?
Begynner leppene å miste volum? Eller har du kanskje alltid ønsket at du hadde noe mer fyldigere lepper? Da er du ikke alene. Mange benytter i dag behandling med leppefiller for å forstørre leppene, eller å endre på utseende til leppene sine.
Leppefiller eller Lip Filler som det heter på engelsk, er en behandling hvor hyaluronsyregele injiseres i leppene for å definere leppekonturen, løfte leppene og munnviken, redusere linjer i leppekanten, øke volum, tilføre fuktighet samt korrigere skjevheter og asymmetri. Når du behandler leppene med filler sørger du også for å øke fuktighetsnivået i leppene. Hyaluronsyre har nemlig evnen til å binde store mengder vann. Behandlingen anbefales kombinert med LipSmart som er en kraftifull fuktighetsgiver for tørre, sprukkede og såre lepper.
Vanity tilbyr leppefillers med Juvederm, Teosyal og Pluryal. Du kan lese mer om behandlingen nedenfor.
NB! Behandlingen utføres ikke på gravide eller ammende.
Hvorfor Hyaluronsyre?
Hyaluronsyre er en mukopolysakkarid som eksisterer naturlig i deler av kroppen, herunder i leddvæske og som deler av grunnsubstansen i bindevev. Hyaluronsyren har god evne til å binde vann og bidrar som støtdempende fyllmateriale. Kroppen både produserer og bryter ned hyaluronsyre daglig, noe som betyr at leppefillers blir brutt ned av kroppen etter en viss tid. På grunn av dette regnes leppefillers som en ikke-permanent behandling. I tillegg kan hyaluronsyrefiller fjernes med et legemiddel slik at dette er beskrevet nedenfor.
Leppefillers kan gjenopprette leppenes tidligere form
Med årene vil produksjonen av kroppens egen hyaluronsyre avta. Dette resulterer i at leppene blir tynnere, tørrere og mister sin elastisitet. Dette igjen kan føre til at det danner seg fine linjer og at leppene mister sin form. Ved å bruke leppefillers kan vi forsøke å gjenopprette leppenes tidligere form ved å tilføre mer fyll i leppene, dvs. forstørre leppene.
På Vanity møter du noen av landets mest erfarne injeksjonsspesialister innen leppebehandling, og vi benytter oss kun av internasjonalt anerkjente merkevarer som Pluryal, Juvederm og Teosyal til å fylle lepper. Vi mestrer alle type teknikker for leppefiller (ordinær, russian mm), og kan gi deg både unaturlige eller naturlige og diskrete resultater. Vi tar dine ønsker som pasient seriøst, og tilpasser teknikken deretter. Det endelige produktvalget gjøres på timen i samråd med behandler.
Hvordan foregår en behandling med leppefillers?
Før behandlingen påføres en sterk bedøvelseskrem som skal virke i 10 - 15 minutter før behandlingen. Bedøvelseskremen gjør leppene nummen og behandlingen mindre smertefull.
Deretter gjennomfører du en konsultasjon med kosmetisk sykepleier før selve behandlingen starter. Dette har til hensikt å hente inn informasjon om din sykdomshistorie, hvordan du ønsker at leppene skal se ut og hva som er realistisk å oppnå med ditt utgangspunkt. I tillegg får du informasjon om påregnelige bivirkninger, og hva du bør gjøre før og etter behandling.
Når behandlingen med leppefillers starter vil filleren injiseres på ulike steder i leppene for å bygge opp ønsket form og fasong. Selve behandlingen tar ikke mer enn ca. 30 minutter. Det er likevel verdt å merke seg at du kan oppleve ujevnheter og klumper de første dagene. Klumper kan enkelt masseres bort ved å massere leppefilleren så den integrerer seg bedre i vevet. Etter ca. 10 dager har hevelsen gått ned, og etter to ukers tid vil du se det endelige resultatet. I enkelte tilfeller er det nødvendig med en oppfølgingstime etter 10 dager for korrigering.
Alternativ til leppefillers - LIP BOOSTER
Leppefiller kan alternativt utføres med vår LIP BOOSTER - det innebærer at Pluryal Booster injiseres i lippene. Boosteren inneholder 18 mg hyaluronsyre og 20 mg glycerol. Dette tilfører leppene fukt, og glycerol er en antioksidant som beskytter mot frie radikaler. Behandlingen bygger noe volum, men dette er i hovedsak en fuktbehandling slik at volumendringene vil avta vesentlig raskere enn ved leppefillers.
Hvilken effekt har behandlingen?
Hvilken volummessig effekt behandlingen har på leppene avhenger naturlig nok av hvor mye produkt som injiseres. Vi anbefaler å starte med 0,5 eller 1,0 ml for å gå gradvis frem, men påpeker samtidig at de fleste trenger 1 ml eller mer for å oppnå ønsket volum. Mange forelsker seg også i størrelsen på leppene mens de er hovne. Det er ingenting i veien for å sette opp en ny time for å fylle mer i leppene etter hevelsen har gått ned.
I og med at kroppen bryter ned hyaluronsyre gradvis, er ikke leppefiller et permanent inngrep. Varigheten er fra 3 - 9 måneder, men vil i noen tilfeller vare lengre. Vi bruker kun kvalitetsfillere fra internasjonalt anerkjente leverandører som Pluryal, Teosyal og Juvederm. Varigheten beror på individuelle faktorer på Vanity Beauty Clinic ikke rår over.
Vanity anbefaler at behandlingen kombineres med LipSmart som kan kjøpes i nettbutikken. LipSmart rik på peptider og ceramider, og disse har til hensikt å øke kollagenproduksjonen for fyldigere, sunnere lepper. I tillegg inneholder LipSmart aktive ingredienser som hydrolisert soyaprotein (Phytokine) gjenoppretter raskt det dype vannreservoaret i leppene, og hjelper til med å reparere hudens naturlige barriere i tillegg til å låse fuktighet inne.
Ta kontakt om du ønsker å se før- og etterbilder av behandlingen. Vi kan vise deg disse i forbindelse med en ekonsultasjon slik at du får innblikk i hvilket resultat som kan være oppnåelig.
Hvor mye koster Lip fillers?
Når du kommer for å få leppefillers, vil det være ulike priser avhengig av hvilken. filler du ønsker, og hvilken mengde du går for.
Hos oss variere prisene for 0,5 ml fra 2200 til 2600,- og 1 ml fra 2900 til 3400,-.
Lip Booster koster 1700,- kroner.
Ønsker du en konsultasjon for leppefillers? Ta kontakt i dag. Du finner mer informasjon om andre behandlinger og priser her.
Hva er aldersgrensen på Lip Fillers?
Det følger av helsepersonelloven § 4b at aldersgrensen for Lip Fillers er 18 år. Det samme gjelder for andre kosmetiske inngrep og injeksjoner.
Fillermigrasjon
Leppefiller og andre fillerbehandlinger vil med tiden bli utsatt for fillermigrasjon. Det innebærer at filleren flytter på seg og integeres i det omkringliggende vevet i nærheten av der den opprinnelige ble injisert. Dette er dessverre en påregnelig prosess som kan forekomme dersom en høyere konsentrasjon av et stoff søker å utligne konsentrasjonsforskjellene (diffundering). Et annet fenomen som kan oppstå ved behandling med filler er at filleren støtes ut; det vil si at kroppen forsøker å kvitte seg med filleren og støte den ut av vevet / injeksjonsområdet. I slike tilfeller kan man få en tynnere hud, og i noen tilfeller vil filleren være synlig i overflaten. Filleren er ikke nødvendigvis lagt feil, men kroppen oppfatter den som et fremmedlegeme som den enten kapsler inn, eller ønsker å kvitte seg med.
Migrert filler kan fjernes ved å bestille en time for fjerning av filler i lepper, ansiktet og nese. Som hovedregel vil vi kunne legge filler på nytt når tilhelningsprosessen er ferdig.
Fjerning av filler
Leppefillers kan fjernes. Ta kontakt for mer informasjon. Slik behandling er ikke fri for risiko og bivirkninger slik dette er beskrevet nedenfor.
Risiko og bivirkninger
Enhver gjennomtrenging av huden med sprøytespisser innebærer en risiko for infeksjon, blødning, smerte, utilsiktt vevsskade og eventuelle senfølger av dette. I tillegg vil alle nålestikk innebærer risiko for vasoval synkope (besvimelse).
Etter behandling vil området bli hovent, rødlig og det kan oppstå blåmerker. Leppene kan svulme opp og se overdrevent store ut, men minsker betydelig etter at hevelsen har avtatt etter ca. 10 dager.
I sjeldne tilfeller kan filler bli injisert i en blodåre som kan skape okklusjon. Dette kan føre til iskemi (cellene får ikke tilstrekkelig næring) og kan ubehandlet føre til nekrose. Som regel vil dette oppdages under behandling, men ved vedvarende smerter (> 3 timer) i det behandlede området, oppfordres det å ta kontakt med klinikken.
Videre innebærer behandlingen en rekke sjeldne risikoer som: varig misfarging av huden (grå, blå eller rødlig misfarging), abscesser (byller, hulrom fylt med puss), reaktivering av herpesinfeksjoner, bakteriell infeksjon, arrsarkoidose, skleromyksødem, telangiektasi, ømhet, vaskulit, opphøyninger i huden der filleren ligger, utilsiktet nerveskade, overfølsomhet i ett område, arrdannelse, allergiske reaksjoner med kløe, vedvarende hevelse samt hardhet i huden og i svært sjeldne tilfeller anafylaksi.
Vedrørende LipFlip: I Felleskatalogteksten om bivirkninger av legemiddelet Botox står følgende: «Lokal muskelsvekkelse utgjør den forventede farmakologiske virkning av botulinumtoksin i muskelvev. Svakhet i omkringliggende muskler og/eller muskler lenger unna injeksjonsstedet er imidlertid rapportert. Som forventet ved alle injeksjonsprosedyrer, har lokal smerte, betennelse, parestesi, hypoestesi, ømhet, hevelse/ødem, erytem, lokal infeksjon, blødning og/eller blåmerker vært forbundet med injeksjonen. Nålerelatert smerte og/eller angst har medført vasovagale reaksjoner, inkl. forbigående symptomatisk hypotensjon og synkope. Det er også rapportert om feber og influensasyndrom etter injeksjoner med botulinumtoksin».
Det er videre i følge felleskatalogien flere bivirkninger som vurderes som vanlige, dvs. at de forekommer hos mellom 1 og 10 % av pasientene.