¨

Tannbleking

Hva er tannblekning?

Tannbleking er en kosmetisk kjemisk rens av tennenes ytterlag som gjør tennene hvitere.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi anbefaler deg å ta kontakt med din tannlege for en nærmere undersøkelse og rens av tennene. Eventuelle karies må utbedres og fyllinger må være av god kvalitet. Tannkjøttet må være friskt og du bør ikke ha sykdommer i munnen.

Behandlingen foregår ved at vi først påfører en beskyttelsesgele på tannkjøttet. Deretter blir et blekemiddel penslet på tennene. Til slutt tilføres lys som aktiverer virkestoffet i blekemiddelet. Dette gjentas opptil 3 ganger avhengig av utgangspunkt og hvilket resultat du ønsker deg. Hele prosessen tar ca. 1 – 1,5 time.

Hvilken effekt har behandlingen?

Selv om ca. 98 % oppnår en forbedring  vil ca. 2 % ikke oppnå resultat i det hele tatt. Hvis tennene dine er naturlig gule, skadet eller misfarget fra innsiden, vil de ikke respondere like godt på på bleking som misfarging forårsaket av kaffe, te, rødvin, snus eller røyk. Fyllinger, kroner og skallfasetter lar seg ikke bleke.

Varigheten av blekingen beror på graden av misfarging, hygiene og vedlikehold etter blekingen. Det anbefales å ta en vedlikeholdsbehandling etter 6 mnd. for å opprettholde resultatet.

Har behandlingen noen bivirkninger?

Etter behandlingen vil tennene trekke til seg fuktighet via maten som inntas. Unngå mat, drikke og annet med sterk pigmentering i tre døgn etter gjennomført behandling. Kosmetisk tannbleking kan gi ubehagelig ising i tennene i de påfølgende dagene etter behandlingen. Isingen er forbigående, helt ufarlig og kan lindres med påføring av remineraliserende gel.

Dersom blekemiddel kommer i kontakt med tannkjøttet kan det irritere tannkjøttet. Dette er forbigående, og vil normalt forsvinne i løpet av få minutter etter at blekemiddelet tas bort.

Prisliste

Behandling:
Pris:
Tid:
Tannbleking
2000 Kr
75 min
Bestill timeKjøp gavekortFinansieringsalternativer