¨

Fjerne rynker på overleppen (røykelinjer)

Fjerne rynker på overleppen (røykelinjer)

Fjerne linjer rundt munn - Effektive Behandlingsalternativer

Med årene kan det dannes linjer som strekker seg fra leppekanten og oppover. På fagspråket kalles dette periorale linjer, men enkelte kaller dette for "smilelinjer", "lepperynker" eller "røykelinjer" fordi de kan være forårsaket av smil, latter, ansiktsuttrykk og røyking. Linjene er en helt naturlig del av det å bli eldre etterhvert som kroppen produserer mindre kollagen og elastin. Kollagen og elastin er viktige byggestener i huden vår, og etterhvert som produksjonen synker fører det til dannelsen av rynker rundt munn. For enkelte kan dette gi uønskede aldringstegn, og dermed utgjøre en kilde til frustrasjon.

Heldigvis finnes det effektive behandlingsalternativer for å redusere og fjerne røykelinjer. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan fillers og botox kan bidra til å forynge huden og glatte ut linjene.

Fillers mot linjer

Fillers og skinboostere er populære hyaluronsyrebaserte behandlinger. Når disse injiseres i området rundt munnen vil de bidra til å fylle ut rynkene og jevne ut hudoverflaten. I tillegg tilfører de nødvendig fuktighet som kan stimulere kroppen til dannelsen av ny kollagen og elastin. De såkalte "røykelinjene" vil forsvinne, eller reduseres. Fillers holder seg i huden i ca. 6 - 12 måneder. Skinbooster varer ikke like lenge. Behandlingene må derfor gjentas flere ganger i året hvis man ønsker å opprettholde resultatet.

Behandling med fillers har risiko for okklusjon, blåmerker, blødning, utilsiktet vevsskade og besvimelse. I sjeldne tilfeller kan det oppstå okklusjon, iskemi med mer. Snakk med behandleren før behandlingen utføres, så du vet hvilken risiko du eventuelt tar på deg ved å gjennomføre slik behanling. Det er ingen skam å bli eldre, og mange opplever det som kunstig å fikse på utseende.

Profhilo mot linjer rundt munn

En tilsvarende behandling er profhilo rundt munnen. Profhilo er ikke tverrbundet, og har et høyt nivå av hyaluronsyre med høy og lav molekylvekt. Når dette injiseres rundt munnen, bidrar det til å redusere linjene.

Alternativet til fillers og skinbooster mot munnvikslinjer er muskelavslappende middel. Botox injiseres direkte inn i de spesifikke ansiktsmusklene som er ansvarlige for å danne linjene. Ved å avslappe disse musklene midlertidig, hindrer Botox bevegelsene som forårsaker linjene. Slik bruk er ikke alminnelig anerkjent fordi den regnes for off label. Slik behandling har en varighet på ca. 3 - 4 måneder.

I noen tilfeller er det nødvendig å kombinere fillers og botox. Fillers fyller ut dype linjer og gir volum, mens botox får musklene til å slappe av og forhindrer at det dannes nye. Det er verdt å merke at det ikke finnes kliniske data på effekten eller tåleranse av slik kombinasjon.

Hvordan behandling mot munnvikslinjer utføres

Før behandling utføres vil du gjennomføre en samtale med kvalifisert helsepersonell for å vurdere hva som er rett behandling. Behandlingsområdet blir rengjort, og det vil påføres en bedøvelseskrem. Deretter vil du få injeksjon i samsvar med anbefaling for å fjerne linjene rundt munn. Behandlingene tar som regel ikke mer enn 30 minutter.

Etter behandling bør du ikke ta på behandlingsområdet, og du må regne med å bli hoven.  Etterhvert som huden fornyes vil resultatet bli bedre og bedre.