¨

Plages du over rynker og linjer rundt øynene?

Plages du over rynker og linjer rundt øynene?

Behandling av rynker og linjer rundt øynene

Mange mennesker har sterk mimikk i ansiktet som medfører til rynker rundt øynene. Linjene strekker seg fra øyekroken og videre ut mot tinningen. Noen kaller disse linjene for "kråketær rundt øynene" eller "smilerynker", men linjene er en helt naturlig del av aldringsprosessen. Du kan være trygg på at ingen reagerer negativt over disse linjene, men om du plages over tanken om at disse linjene kan gi et eldre utseende, kan det være greit å vite at det finnes effektive behandlinger.

Aktuelle behandlinger er fillers til å fylle igjen rynker og linjer, eller muskelavslappende midler (botox) for å dempe mimikken i området. I noen tilfeller er det også aktuelt med hudoppstrammende laserbehandling siden de trigger kroppens produksjon av kollagen og elastin. Mange foretrekker også å kombinere klinikkbehandlinger med øyekremer. Microneedling / Dermapen 4 er også en mulig behandling.

Enhver behandling har risiko og bivirkning for at resultatet ikke blir som forventet, for eksempel ved at det oppstår forventede eller sjeldne bivirkninger. Les nøye gjennom behandlingene og hvilken risiko de har før du bestiller time.

Fillers mot linjer

Fillers er en hyaluronsyregele med egenskaper som fyllmateriale. Behandlingen utføres ved at filler injiseres i og rundt linjene slik at den bærer huden. Resultatet kan være et mer ungdommelig utseende. Behandlingen kan vare lenge, fra 6 - 18 måneder avhengig av individuelle faktorer.   Behandlingen er rask, skånsom og gir umiddelbare resultater. Fillers til linjer rundt øynene er en effektiv måte å redusere synligheten av rynker og gi et oppfrisket utseende uten kirurgi. Slik behandling har risiko for okklusjon, migrasjon, blåmerker med mer. Sørg for at du får en grundig konsultasjon med helsepersonell før behandlingen utføres, slik at du har forutsetninger til å sette deg inn i risiko og bivirkning forbundet med behandling av liner rundt øynene med fillers.

Botox mot linjer rundt øynene

Botox, eller botulinumtoksin, er et muskelavslappende middel som har blitt mye brukt i kosmetiske behandlinger for å redusere synligheten av rynker og fine linjer. Når Botox injiseres i området rundt øynene, virker det ved å blokkere nerveimpulsene til musklene som forårsaker linjene. Dette fører til at musklene midlertidig slapper av, og rynkene blir mindre synlige. Slik bruk regnes for å være off label, og har ingen alminnelig aksept. Muskellammelsen er ikke permanent, men varer opptil 3 - 4 måneder. Muskellammelsen vil gradvis avta, og muskelaktiviteten vil gradvis komme tilbake.

Botox har vist seg å være svært effektivt, men resultatene kommer ikke umiddelbart. Muskellammelsen tar ca. 10 - 14 dager, og deretter må man vente på at huden fornyer seg. Dersom du har dype furer og linjer, kan det tenkes at behandlingen må kombieneres med fillers. Merk at det ikke finnes tilgjengelige kliniske data på effektivtet og tåleranse for denne type kombinasjon.

Botox-behandlinger er generelt trygge når de utføres av kvalifiserte og erfarne helsepersonell. Det er alltid nødvendig med konsultasjon fra ansvarlig lege, og det kan oppstå noen mindre bivirkninger etter behandlingen. Disse kan inkludere milde blåmerker, hevelse eller rødhet på injeksjonsstedet. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og forsvinner av seg selv innen noen dager.

I sjeldne tilfeller kan det oppstå mer alvorlige bivirkninger, som ujevne resultater eller asymmetri i ansiktet. Derfor er det viktig å velge en pålitelig klinikk og kvalifiserte behandlere for å sikre at Botox-injeksjonene utføres på en trygg og effektiv måte.

Laser og Dermapen

Både Dermapen og laserbehandlinger er effektive metoder for behandling av rynker rundt øynene. Dermapen er en form for mikronåling der små nåler skaper mikrotraumer i huden. Denne prosessen stimulerer kroppens naturlige helingsrespons, noe som fører til økt produksjon av kollagen og elastin. Resultatet er en jevnere og fastere hud, og linjene rundt øynene kan reduseres betydelig.

På den annen side bruker laserbehandlinger målrettet varmeenergi for å skape mikroskopiske skader i huden. Dette fremmer også kollagenproduksjonen, som igjen bidrar til å glatte ut rynker og fine linjer rundt øynene. Både Dermapen og laserbehandlinger er skånsomme og effektive metoder som ikke krever kirurgi, og de kan gi synlige resultater med forbedret hudtekstur og reduserte rynker.

Begge behandlingene har risiko for komplikasjoner, så sørg for å lese grundig om slike behandlinger før du eventuelt bestiller time.