¨

Botox i masseter

Botox i masseter

Botox i Masseter

Botox har blitt stadig mer populært som en ikke-kirurgisk metode for å behandle en rekke kosmetiske problemer. For øyeblikket er botox kun godkjent til behandling av nevrologiske sykdommer, blæresykdommer, samt hud- og underhudssykdommer, se preparatomtalen på felleskatalogen.no. Dette innebærer at når botox brukes i massetermuskelen så regnes det for å være bruk utenfor preparatomtalen / "off-label". Slik behandling er ikke alminnelig anerkjent.

Botox er et reseptbelagt legemiddel

Botox er et legemiddel som inneholder botulinumtoksin, og det brukes til å behandle forskjellige medisinske og kosmetiske tilstander. Når det injiseres i massetermusklene, kan Botox redusere muskelaktiviteten midlertidig, noe som fører til en nedgang i størrelsen på musklene over tid. Dette kan bidra til å lindre ubehag og problemer som følge av overaktive massetermuskler. Merk at dette er bruk utenfor preparatomtalen. Hvorvidt det er grunnlag for bruk av botox i masseter må vurderes individuelt fastlegen din.

Hvordan Fungerer Botox?

Når Botox injiseres i massetermusklene, blokkerer det de kjemiske signalene som normalt får musklene til å trekke seg sammen. Som et resultat blir musklene midlertidig svekket, og en bivirkning av dette er at volumet gradvis reduseres. Etter behandlingen kan du forvente at det tar noen dager før Botox begynner å virke, og resultatene vil gradvis vises over de neste ukene. Noen pasienter kan oppleve litt hevelse eller rødhet i injeksjonsområdet, men dette går vanligvis over i løpet av kort tid. Effekten av Botox i masseter er midlertidig og varer vanligvis rundt 3 til 5 måneder.

Risiko og Bivirkninger

Som med enhver medisinsk eller kosmetisk prosedyre, er det alltid noen risikoer og bivirkninger forbundet med Botox i masseter. Vanlige bivirkninger inkluderer midlertidig rødhet, hevelse eller blåmerker i injeksjonsområdet, men disse forsvinner normalt på egen hånd i løpet av kort tid.

Sjeldnere bivirkninger kan inkludere asymmetri i ansiktet, ujevn reduksjon av massetermusklene, eller midlertidig påvirkning av tyggefunksjonen. Det er viktig å diskutere eventuelle bekymringer eller spørsmål du måtte ha med din behandlende lege eller kosmetisk behandler før du går gjennom behandlingen. Listen over bivirkninger er ikke uttømmende, og man bør alltid sette grundig inn i det totale risikobildet før man bestiller time.

Pris Botox Masseter

Prisen for botox i masseter er fra 2900 kroner.