¨

HIFU

Hva er HIFU?

HIFU står for High Intensity Focused Ultrasound, og er en revolusjonerende teknologi for hudoppstramming.

Behandlinger med HIFU markedsføres ofte som det nærmeste man kommer et faktisk ansiktsløft uten å ta i bruk kirurgi! Man får altså flere av fordelene som hudoppstramming, lokal fettreduksjon samt kollagen- og elastinproduktsjon uten å ta i bruk invasiv kirurgi med lang nedetid!

Hvilke områder kan behandles med HIFU?

  • Ansikt
  • Hals
  • Over og under bryst
  • Mage og rygg
  • Armer og ben
  • Legger og lår
  • Rumpe
  • Vagina

Hvilken effekt har HIFU?

Kollagen er en viktig del av bindevevet, og et av de vanligste proteinene i huden. Sammen med elastin og hyaluronsyre sørger den for at huden holder seg ung og spenstig. Kollagenproduksjonen avtar med alderen, og det skjer tidligere enn de fleste er klar over. Allerede etter fylte 25 år begynner å kroppen å bryte ned kollagen i et hurtigere tempo enn det produseres, og de første aldringstegnene oppstår i form av slapp hud, rynker og fine linjer. HIFU forårsaker et kontrollert mikrotraume som stimulerer dannelsen av ny kollagen og elastin i forskjellige dybder i huden, og bidrar som et mottiltak til avtagende produksjon.

HIFU har dokumentert effekt. I 2019 ble det publisert en studie i The American Society for Aesthetic Plastic Surgery hvor 20 pasienter hadde fått HIFU-behandling. Pasientene ble evaluert av 3 plastikkirurger og 2 dermatologer før behandlingene ble utført, og 6 måneder etter behandlingen ble utført. Flertallet av pasientene fikk en betydelig forbedring på løs hud og uønsket fett under haken. HIFU regnes derfor å være en trygg og effektiv ikke-invasiv behandling.

Hvem passer HIFU for?

HIFU egner seg for best for deg som har fylt 30, eller fått påbegynte aldringstegn.

Behandling med HIFU kan benyttes til brynsløft, oppstramming av hud under haken, stramme opp kjeve og halspartiet, innside armer og mage. Generelt vil HIFU være egnet på alle områder hvor huden kan strammes.

Vanity har også et eget roterende håndstykke som kan benyttes til å stramme opp vagina, og prinsippet med behandlingen er det samme. Det sendes ultralydbølger i 360 grader som stimulerer til dannelsen av ny kollagen som strammer opp vevet i vaginaen for økt seksuell nytelse. Behandlingen kan også motvirke skjedetørrhet.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandling med HIFU tar fra 30 - 60 minutter litt avhengig av hvilke områder du vil behandle. Behandlingene kan gjennomføres hver 3 - 4 måned, og da ikke mer enn 3 behandling på samme området i året.

Er det nedetid etter behandlingen?

Behandlingen har normalt ingen nedetid, og i mange tilfeller kan du gå rett tilbake til daglige gjøremål.

I noen tilfeller må mild rødhet og hevelse forventes, men det går over av seg selv i løpet av noen dager.

Når kan du se resultatene?

De fleste ser synlige resultater ca. 3 mnd etter første behandling, og det endelige resultatet av en behandling er synlig etter 6 mnd. Antallet behandlinger som er nødvendig varier på anatomisk utgangspunkt, men generelt vil 1 - 3 behandlinger være nødvendig. Jo eldre man er, jo flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå ønsket resultat. 3 Behandlinger i året er uansett maksimum.

Resultatene regnes som langvarige, men årlige vedlikeholdsbehandling kan være nødvendig ettersom aldring er en kontinuerlig prosess.

Hvordan fungerer HIFU?

Hovedelementene i en HIFU-behandling er dybde og temperatur.

Maskinen genererer høyenergi ultralydsbølger som sendes ned i ulike nivåer i huden.

Formålet med en HIFU behandling er å skape et kontrollert traume på et fokuspunkt med en bestemt dybde under huden uten at omkringliggende vev eller overhuden (epidermis) skades.

Når energien fra lydbølgene absorberes genereres varme, og cellene stimuleres til å produsere kollagen. I tillegg til å påvirke kollagenfibre kan den også påvirke dypere fettlag. Når huden reparerer seg selv vil den også strammes opp.

Behandlingsdybden i ansiktet er 1.5, 3.0 og 4.5 mm. Det gir en behandling av de dypeste fettlagene, i tillegg til de nedre og øvre lagene i huden. Behandlingsdybden endres enkelt ved å skifte håndstykke.

Behandlingsdybden på kropp er fra 4.5 - 8.0 mm.

Behandlingsdybden i vagina er fra 3.0 - 4.5 mm, og håndstykket roterer 360 grader.

Temperaturen på hvert enkelt energipunkt kan nå 60℃ ~ 70 ℃, og dette er blandt de høyeste temperaturene som kan anvendes på ikke-invasive hudoppstrammende behandlinger. Behandlingen kan være veldig intens. Varmen bidrar til å ødelegge fettceller som senere skilles ut, og det er derfor HIFU kan anvendes til kroppsforming.

Send oss gjerne en e-post om du har spørsmål om HIFU!

Prisliste

Behandling:
Pris:
Tid:
HIFU - Ansikt
2500 kr
30 min
HIFU - Hals
2500 kr
30 min
HIFU - Ansikt og hals
3250 kr
45 min
HIFU - Mage
4000 kr
60 min
HIFU - Armer
3000 kr
30 min
HIFU - Vagina
3000 kr
45 min
Bestill timeKjøp gavekortFinansieringsalternativer