¨

Permanent hårfjerning med laser i Oslo

Permanent hårfjerning med laser i Oslo

Bor du i nærheten av Oslo og ønsker å bli kvitt uønsket hår permanent? Da kan hårfjerning med laser være den ideelle løsningen for deg. Laserhårfjerning har blitt stadig mer populært på grunn av sin evne til å gi langvarige resultater og redusere uønsket hårvekst. Dette er en populær kosmetisk prosedyre som bruker laserlys for å ødelegge hårsekkene, noe som fører til varig reduksjon av hårvekst. Denne metoden er både effektiv og sikker for å fjerne uønsket hår fra ulike deler av kroppen, inkludert ansikt, ben, armer, underliv, og rygg.

En av de mest avanserte og effektive lasermaskinene for permanent hårfjernig som finnes på markedet er Soprano ICE Titanium, som kombinerer tre ulike bølgelengder i én behandling: diode, alexandrite og ND:Yag. Laserstrålene kan da nå ulike dybder i huden for en effektiv og permanent hårfjerning på alle hudtyper. Vanity tilbyr permanent hårfjerning med Soprano, og du kan lese mer om behandlingen, risiko og bivirkning nedenfor!

Les mer om hårfjerning med laser her.

Hvordan fungerer hårfjerning med laser?

Permanent hårfjerning med laser er en av de mest effektive og populære metodene for å bli kvitt uønsket hår på kroppen. Denne avanserte teknologien bygger på et prinsipp der laserstråler blir omdannet til varme, som igjen ødelegger hårfolliklene.  Hårfjerning med laser fungerer ved å sende en konsentrert lysstråle gjennom huden, som absorberes av pigmentet i håret. Denne energien omdannes til varme, som igjen skader hårsekkene og hindrer fremtidig hårvekst. Ved en temperatur på rundt 60 grader blir proteinet i hårcellene og hårsekken ødelagt, og håret kan ikke vokse ut igjen. 

For at laserbehandlingen skal være mest effektiv, er det melaninet (de svarte, brune og røde fargepigmentene) i håret som spiller en avgjørende rolle. Melaninet absorberer laserstrålene, noe som fører til at de blir omdannet til varmeenergi. Derfor er mengden melanin i håret viktig for hvor mye energi som blir absorbert og omdannet til varme. Tykke og mørke hårstrå er ideelle for behandlingen, da de har mye melanin og dermed absorberer mer energi, mens tynne og lyse hårstrå har mindre melanin og kan være mindre egnet for laserbehandling.

Fordeler med permanent hårfjerning med laser:

 • Langvarige resultater: De fleste pasienter opplever en betydelig reduksjon av hår etter 3-7 behandlinger, med mange som oppnår langvarig hårfjerning.
 • Presisjon og sikkerhet: Laseren kan selektivt rette seg mot mørke, grove hår mens den omkringliggende huden forblir uskadet.
 • Hurtig og effektiv: Hver laserpuls tar en brøkdel av et sekund og kan behandle flere hår samtidig, noe som gjør prosedyren raskere enn mange andre hårfjerningsmetoder.

Fungerer hårfjerning med laser på blondt hår og rødt hår?

Rødt og blondt hår har generelt lite pigment i hårsekkene, noe som kan gjøre dem vanskelig eller til og med umulig å behandle med laser. Klinikker som hevder noe annet har ikke forstått fysikken bak laserlys, kromofor og varmedannelse.

Grått og hvitt hår kan ikke behandles med laser

Grått og hvitt hår, på den annen side, har ikke noe melanin, og dermed vil ikke energien fra laserstrålene bli konvertert til varme. Uten varme vil hårsekkene ikke bli ødelagt, og derfor er ikke laserbehandlingen effektiv for å fjerne grått eller hvitt hår.

Individuelle resultater må påregnes ved hårfjerning med laser

Det er viktig å merke seg at behandlingsresultatene kan variere fra person til person, avhengig av hårfarge, hudtype og tykkelsen på hårene. Laserhårfjerning gir imidlertid betydelige resultater for mange, spesielt med tanke på at håret som fjernes, vanligvis ikke kommer tilbake. Permanent hårfjerning med laser har blitt en foretrukket metode for mange som ønsker å oppnå en glatt og hårfri hud på en sikker og effektiv måte.

Trykk her for mer informasjon om behandlingen.

Permant hårfjerning forutsetter flere behandlinger

Permanent hårfjerning med laser krever vanligvis flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Dette skyldes at håret gjennomgår ulike vekstfaser, og for at behandlingen skal være mest effektiv, bør den utføres når håret er i den aktive vekstfasen, også kjent som anagen fase.

Håret gjennomgår tre hovedfaser: anagen (vekstfasen), katagen (overgangsfasen) og telogen (hvilefasen). I anagenfasen inneholder håret mest melanin, som er det fargepigmentet som absorberer laserens energi og omdanner den til varme. Med andre ord, hår i den aktive vekstfasen har størst evne til å absorbere laserstrålene, omdanne energien til varme og ødelegge hårsekken permanent.

Andelen av hår i vekstfasen varierer fra kroppsdel til kroppsdel, og i gjennomsnitt kan rundt 20-30 % av håret være i anagenfasen til enhver tid. Det er altså bare 20 - 30 % av håret som til enhver tid egner seg til permanent hårfjerning. For å behandle så mange hår som mulig i anagen fase, må vi vente på at hår i hvilefase går over til aktiv vekstfase og produserer melanin. Ved gjentatte behandlinger vil man kunne fange opp håret som tidligere var i hvilefasen, men som senere har gått over til vekstfasen, og dermed har mest melanin.

Ved å gjennomføre flere behandlinger med regelmessige intervaller, vanligvis mellom 4-8 uker, kan man maksimere effekten av permanent hårfjerning med laser. Antall behandlinger som trengs vil variere fra person til person, avhengig av hårfarge, hudtype og tykkelsen på håret. Det er viktig å følge anbefalingene fra en kvalifisert behandler for å oppnå best mulig resultat og permant hårfjerning.

Oppsummert kan vi det slik: Aktiv fase = mye melanin, gode forutsetninger til permanent hårfjerning. Inaktiv fase = lite melanin, dårlige forutsetninger til varmedannelse og hårsekken blir ikke ødelagt.

Normalt er det nødvendig med minimum 6 behandlinger for at "alle" syklusene blir behandlet.

Prosessen med laserhårfjerning

 • Forberedelser før behandlingen: Unngå soling og voksing ukene før behandlingen. Håret bør være kortklipt til noen få millimeter. Velg en erfaren og kvalifisert behandler for å redusere risikoen for bivirkninger.
 • Under behandlingen: Behandlingen varierer i lengde avhengig av behandlingsområdet, og du kan oppleve noe mildt ubehag som en varm klype eller en gummistrikk som smeller mot huden.
 • Etter behandlingen: Det er vanlig med rødhet og hevelse etter behandlingen, men dette forsvinner vanligvis innen noen timer. Unngå sollys og husk å bruke solkrem på det behandlede området.

Fordelene med Soprano ICE Titanium‍

Soprano Titanium leverer laserstråler i tre bølgelengder samtidig i håndstykket:

 • Alexandrite 755 nm
 • Diode 810 nm
 • ND:Yag 1064 nm

Alexandrite- og diode-laserstrålene absorberes av melaninet i hårsekkene og omdannes til varme, mens Nd:YAG-laserstrålene i hovedsak ødelegger blodforsyningen til hårsekken.

Behandlingen utføres med "in-motion teknologi", som gjør at varmen gradvis bygges opp til omtrent 60 grader. Den gradvise oppvarmingen bidrar til å gjøre hårfjerningen nær smertefri. I tillegg er håndstykkene utstyrt med en innebygd kjøler som holder temperaturen på -3 grader som kjøler ned epidermis (overhuden) og reduserer ubehaget. Dermed oppstår varmedannelsen hovedsakelig i hårsekkene i dermis (lærhuden).

I tillegg til "in-motion" teknologi kan den også skyte all energien på en gang. Det gjør maskinen svært godt egnet til å fjerne hår langs bikinilinjen og brasiliansk.

Når temperaturen når omtrent 60 grader, ødelegges proteinet i hårcellene og hårsekkene, noe som forhindrer ny hårvekst. Soprano ICE Titanium er trygg å benytte på de fleste hår- og hudtyper, men resultater kan oppnås raskere for personer med mørkt hår og lys hud, da melaninet i håret absorberer laserstrålene mer effektivt.

Den avanserte teknologien og skånsomheten til Soprano ICE Titanium gjør den til et ettertraktet valg for permanent hårfjerning, og gir pasientene muligheten til å oppnå en glatt og hårfri hud med minimal ubehag.

Hvem kan ta behandling med laser?

Behandlingen kan i prinsippet utføres på alle som ikke har kontraindikasjoner. Gravide og ammende vil ikke bli behandlet. Det samme gjelder pasienter med hudkreft, skader på hudoverflaten og pasienter med hjerte- og karsykdommer.

Gjør det vondt å fjerne hår med laser?

Behandlingen med vår laser har et innebygget kjølesystem som reduserer ubehag, men behandlingen er ikke smertefri. Jo større flere mørke hår du har på ett sted, jo mer av laserlyset vil absorberes og omdannes til varme. Noen områder er mer smertefulle enn andre. Det er normalt å bli rød og øm i huden etter behandling på grunn av varmedannelsen, men dette er forbigående.

Det er viktig å unngå sterk sol på behandlet område i 2 uker før behandling og 2 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området den siste uken før behandling.

Risiko og bivirkninger forbundet med laser-hårfjerning

Permanent hårfjerning med laser er generelt ansett som en trygg og effektiv metode for å bli kvitt uønsket hår. Imidlertid kan det oppstå sjeldne bivirkninger i forbindelse med behandlingen. Blant disse sjeldne bivirkningene er blåmerker, skrubbsår, brannsår og avskalling av hud, samt infeksjon. Det er også mulig at det kan oppstå pigmentforskjeller, men dette normalt forsvinner av seg selv innen kort tid. I noen svært sjeldne tilfeller kan pigmentforandringen bli mer langvarig.

Pasienter med mørkere hudtyper har en høyere risiko for komplikasjoner som hypopigmentering, der huden blir lysere, eller hyperpigmentering, der huden blir mørkere. Dette skyldes som tidligere nevnt at de har mer melanin i huden enn personer med lysere hudtyper. For å redusere risikoen for misfarging og brannskader, anbefales det å utføre en patch-test før behandlingen.

Selv om laserbehandlingen normalt er trygg for øynene, kan det i ekstremt sjeldne tilfeller oppstå øyeskader selv om pasienten bruker beskyttelsesbriller. Derfor er det viktig at behandlingen utføres av kvalifiserte og erfarne behandlere som tar alle nødvendige forholdsregler for å minimere risikoen for bivirkninger.

Ved å velge en pålitelig klinikk med erfarne behandlere, kan pasienter føle seg tryggere på at risikoen for sjeldne bivirkninger reduseres, og at de oppnår ønskede resultater ved permanent hårfjerning med laser.

Prisene for hårfjerning med laser i Oslo

Prisene for permanent hårfjerning beror på hvilket område som skal behandles. Vi har priser for enkeltbehandling, og et kjøp 6, betal for 4 tilbud. Tilbudet tilsvarer en rabatt på 33 %.

 • Brystvorter 1100 kr
 • Navle 1100 kr
 • Kinn 1100 kr
 • Føtter 1100 kr
 • Bikinilinje 1200 kr
 • Armhuler 1200 kr
 • Hals 1200 kr
 • Hender 1200 kr
 • Skuldre 1700 kr
 • Nakke 1700 kr
 • Bryst 1700 kr
 • Mage 1700 kr
 • Underarmene 1700 kr
 • Ansikt 2200 kr
 • Rumpe 2200 kr
 • Brasiliansk (hele underlivet) 2200 kr
 • Armer 3100 kr
 • Lår 3100 kr
 • Rygg 3100 kr

I tillegg har vi pakker på hårfjerning. Pakkene består av de mest populærene områdene. Det er særlig underlivet (brasiliansk), armhuler og ben som er mest populære.

 • Bikinilinje og Armhuler 1900 kr
 • Brasiliansk og Armhuler 2600 kr
 • Ansikt og Hals 3100 kr
 • Legger, Brasiliansk og Armhuler 3900 kr
 • Ben, Brasiliansk og Armhuler 4800 kr
 • Ben, Brasiliansk, Armhuler og Armer 5100 kr
 • Hele kroppen 10 100 kr

‍Permanent hårfjerning med laser - en effektiv og varig løsning

Hårfjerning med laser er en effektiv og langvarig løsning for å bli kvitt uønsket hår. Det finnes alternativ som voksing og epilering, men vår erfaring er at laserbehandling er den mest effektive metoden å ta i bruk for å fjerne uønsket hårvekst på kroppen. Laseren sørger for et permanent resultat, men mange blir fortsatt overrasket over at rødlig, grå- og lyse hår er vanskeligere å fjerne enn eksempelvis mørk hårfarge. I noen tilfeller er det også umulig å fjerne lyst hår. Årsaken er at laserstrålen tiltrekkes til pigmentene i hårsekken, noe lyse hårfarger savner.

Husk at det er viktig å velge en kvalifisert klinikk med erfarne behandlere for å få det beste og sikreste resultatet. Gjennomgå en grundig konsultasjon for å diskutere dine mål og forventninger før du starter behandlingen. Med Soprano ICE Titanium kan du nyte en jevn og hårfri hud i lang tid framover!

Trykk her for å bestille time.