¨

Dobbelthake

Dobbelthake

Mange av oss har både litt ekstra hud og fett under haken, og på folkemunne omtales dette ofte som "Dobbelthake". Selv om overvekt er den vanligste årsaken bak en dobbelthake er det langt ifra alle som nødvendigvis er det. Dobbelthake kan skyldes ujevn fettfordeling, og det kan dermed også oppstå hos slanke. Dersom det skyldes en slik uvanlig fettfordeling, er årsaken ofte genetisk. Da er det sjeldent at slanking eller å prøve å trene bortfettet hjelper. Er du usikker på om du trenger fettfjerning eller oppstrammende behandling kan du komme på en konsultasjon og prate med en av våre behandlere.

Fjerning av fett under haken

Mange spørs oss hvordan de kan bli kvitt fett under haken. På Vanity bruker vi et legemiddel som inneholder deoksykolsyre. Individuell ordinering er nødvendig, men koster ingenting. Virkestoffet ødelegger fettcellene slik at de mister evnen til å lagre fett. Resultatet er permanent, og fettcellene vil forbli ødelagte. Behandlingen vil også ofte gi en oppstrammende effekt og mer markert kjevelinje og profil. Fjerning av fett under haken med deoksykolsyre regnes for å være en effektiv metode for å fjerne fett uten kirurgi, og er et godt alternativ dersom man ikke forventer tydelige resultater innen kort tid.

Antallet behandlinger som er nødvendig for å fjerne dobbelthake varier med mengden fett og må vurderes av vår lege, men generelt kan 2 - 4 behandlinger med 2 - 3 ukers behandlingsintervall være nødvendig.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandling med deoksykolsyre for fjerning av fett under haken tar ca. 30 minutter. Man vil først få litt bedøvelse i området og deretter settes produktet i små mengder med en tynn nål. Rett etter behandling vil de fleste hovne opp, og hevelsen avtar etter 3 - 7 dager. Dette er helt normalt, men det kan være lurt å tilpasse behandlingstidspunktet.

Vanligvis trengs det flere behandlinger for å oppnå maksimal effekt, og det er først etter 8 uker at resultatene virkelig kommer til syne.

For priser og mer om fjerning av dobbelthake, kan du lese mer her: