¨

Hake

Hvordan endre formen på haken?

Det finnes alternativer til kostbare operasjoner som hakekirurgi. I stedet for å ty til drastiske hakeimplantater, facelift, fettsuging eller transplantasjon av fett, finnes det et rimeligere og gode alternativer som fillers i haken.

Ved fillerbehandling i ansiktet brukes det volumfiller basert på hyaluronsyre som binder fuktighet og gir mye løft. Behandlingen egner seg spesielt godt der haken er kort eller underutviklet i forhold til resten av ansiktet.

Ved bruk av fillers kan vi altså redesigne haken slik du måtte ønske, og gi deg en hake som er mer harmonisk med leppene, nesen og resten av ansiktet. Behandlingen kalles ansiktsskulpturering. Dersom du ønsker en mer definert hake, et spissere utseendet eller har et innsøkk i haken du ønsker å jevne ut kan filler være et godt alternativ til kirurgi. Fillers kan også injiseres andre steder i ansiktet, som f.eks. kinnbein. Med våre volumfillers kan vi forme ansiktet, utjevne rynker/linjer og fordypninger, øke hudens glød og å fremme ansiktskonturer. Hakeforming med fillers vil også kunne forlenge ansiktet som gi en illusjon av ett slankere ansikt, markere kjevelinjen, skjule dobbelthake og feminisere et firkantet hakeparti. I tillegg til dette kan man også bruke fillers for å gjøre ansiktet mer ovalt og skjule overbitt.

Hvor lenge varer fillers i haken?

Før behandlingen er det nødvendig med en konsultasjon med sykepleier. Her går vi gjennom hvilket område som det vurderes å gjøre noe med, sykdomshistorie, tidligere behandlingshistorikk og hva som kan være realistisk å forvente.

Selve behandlingen tar som regel 15 min å utføre, men med en liten samtale med sykepleier i forkant er det satt av 30 min. Det er normalt å kjenne et lite trykk under behandlingen. Selve sprøyten inneholder bedøvelsesmiddel for å kjenne minst mulig ubehag. Du vil se effekt rett etter behandling. Resultatet vil også fortsette å utvikle seg gradvis når filleren begynner å binde seg til fuktighet.

Ved fillers i haken brukes det en volumfiller, som vil gi en varighet på 9-12 mnd. Det er vanlig å gjenta behandling etter denne tiden. Likevel er det viktig å ta høyde for at alle er individuelle med forskjellig metabolisme. I tillegg til at mengde filler som brukes spiller en stor rolle.

Tiden etter fillers i haken

Like etter behandlingen er det normalt å oppleve litt hevelse, rødhet og ømhet i området. Dette vil avta i løpet av få dager etter behandlingen. Alvorlige komplikasjoner er svært sjelden. Det anbefales å avstå fra aktiviteter som kan øke blodsirkulasjonen i 24 timer etter behandling, dvs. unngå trening, alkohol og intens varme.  Ellers kan man fortsette hverdagen som planlagt etter. Noen velger å sette av litt god tid i forveien av sosiale begivenheter.

NB! Det er risiko og bivirkning forbundet med behandlingen. Les mer om dette ved å trykke på linken under før du bestiller time.