¨

Mørke ringer og volumtap rundt øynene

Mørke ringer og volumtap rundt øynene

Et gammelt ordtak er at "øynene er sjelens speil". Øynene er noe av det første man legger merke til, og mørke ringer under øynene kan være sjenerende fordi det gir en indikasjon av stress eller at man har sovet lite. Mange tar kontakt med oss med spørsmål om hvilke behandlinger vi tilbyr for å fjerne eller redusere mørke ringer, men for å svare på spørsmålet om vi først definere årsaken til at mørke ringer oppstår. Huden under øyet er svært tynn, så det er viktig at du går til en behandler med kompetanse på området.

Årsaker til at mørke ringer oppstår

Det er flere typer pigment som kan gi mørke ringer med ulike fargetoner under øynene. Det kan være alt fra blå-lilla til brunlige ringer.

Hvis huden har tydelige blåtoner kan årsaken til de mørke ringene være forårsaket av væske fra tynne blodårer (kapillærer) som lekker ut. Har man lysere hud, vil blodårene lettere kunne skinne gjennom sammenlignet med mer solbrune eller mørke hudtyper. Mørke ringer kan også oppstå på grunn av lite søvn, allergier, sykdom, hyperpigmentering og solskader. Det er derfor viktig med regelmessig søvn, og et rikholdig inntak av frukt og grønt.  

En annen faktor som forårsaker mørke ringer er volumtap rundt øynene. Ved tap volum rundt øynene kan det oppstå en dypere skygge som ser mørk ut. Volumtapet er en del av aldringsprosessen, og gir et "søkk" under øyet. Volumtapet reverseres ved å injisere hyaluronsyrefiller.

Mørke ringer kan være vanskelig å behandle, og i mange tilfeller kan det være aktuelt med kombinasjonsbehandlinger som fillere, laser og et hjemmeprogram med medisinske kremer som vi selger i klinikken eller nettbutikken. Kremene inneholder retionol (a-vitamin) og hydroquinon som reduserer opphopning av mørkt pigment .

Behandlinger vi tilbyr mot mørke ringer og volumtap:

NB! Merk at det er risiko og bivirkninger forbundet med alle våre behandlinger. Les mer om disse inne på behandlingssiden.