¨

Hårfjerning

Fjerning av kroppshår med laser

Vanity Beauty Clinic tilbyr hårfjerning med Soprano Ice Titanium som anses som en av verdens beste, raskeste og mest smertefrie lasere for hårfjerning!

Titanium er raskere og mer effektiv fordi den kombinerer tre laserbølgelengder: Diode, Alexandrite og Nd:Yag, noe som fører til at du får en meget effektiv og trygg behandling, på alle hudtyper og hudfarger. Det vil også si at laseren jobber i flere dybder i huden samtidig.

Energien fra laserstrålen varmer opp fargepigment i håret og hårroten, slik at hårroten ødelegges. Tykke og mørke hårstrå er bedre egnet til stråling enn tynne og lyse. Rødt og blondt hår har lite pigment i hårsekkene, og kan derfor være vanskelig eller umulig å behandle. Grått og hvitt hår kan ikke behandles med laser. Soprano Ice kjøler ned huden, samtidig som den gradvis varmer opp hårroten. Det er derfor at behandlingen er nærmest smertefri, i motsetning til mange andre lasere og hårfjerning med IPL. I gjennomsnitt forsvinner 10-25% av hårene etter hver behandling. Første resultatet ser man etter 6 uker, da hårene vokser tregere etter behandlingen, før de detter av. Resultatet av behandlingen og antall behandlinger som trengs kan variere. De fleste kan oppnå en 70-90% reduksjon av hår. Vi anbefaler en vedlikeholdsbehandling en gang i året etter fullført behandlingregime.

Hva bør unngås før og etter behandling?

2 uker før og etter behandlingen skal du unngå solarium og overdreven soling, da dette kan øke risiko for midlertidig pigmenttapp etter behandlingen. I tillegg bør det ha gått 6 måneder siden avsluttet kur med isotretinoin. 4 uker før behandling bør du unngå å nappe, vokse eller epilere hårene. Du skal kun barbere området under hele behandlingsperioden for å sørge for å ha så mange normale hårsekker som mulig, også før behandling. Kremer som kan irritere huden bør unngå. Gravide og ammende vil ikke bli behandlet. Det gjelder også personer med utbrudd av herpes, infisert, solskadet eller solbrent hud. Når du kommer til behandling er det er viktig at området er nøye barbert, helst dagen før. Huden smøres in med ultralydgele og behandlingshodet beveges over behandlingsområdet.

Hvor ofte må jeg behandles?

Avhengig av hudtype og hårtype trenger må hvert område å behandles 5-12 ganger. Ansiktet kan behandles hver 4. uke, mens resten av kroppen vanligvis behandles hver 6. uke. Har du mørk hudtype kan du trenge flere behandlinger. Hos oss kan du kjøpe en pakkepris på 4 behandlinger og få 6 behandlinger.

Hvilke områder kan behandles, og hva koster hårfjerning med laser?

Alle områder med uønsket hårvekst. Mange kvinner ønsker å fjerne hår på legger, armhulene, bikiniområdet, ansikt og rygg. Noen kvinner ønsker også å fjerne uønsket svart hår rundt munn og i ansiktet. Menn ønsker spesielt å fjerne hår på rygg/overarmer, brystkasse og magen.

Les mer om hva hver enkelt behandling koster her, og send oss gjerne en e-post om du ikke finner området du ønsker å fjerne så ser vi på en løsning sammen.

Hva med komplikasjoner/bivirkninger?

Etter laserbehandling kan huden være rød og det kan være litt hevelse rundt hårsekkene. Dette går vanligvis over på noen minutter, men kan noen ganger vedvare i noen timer til 1 dag. Midlertidig pigmenttap forekommer i ca 1%. Dette kan forebygges ved å ikke sole seg i ukene før eller etter behandlingen. Vi anbefaler derfor ikke å starte med hårfjerning før sommeren på områder som skal være mye utsatt for sol da det øker risikoen for pigmenttap. Det er viktig å sette seg grundig inn i risiko og bivirkninger før man bestiller time, og vi henviser til denne siden for mer informasjon om mulig bivirkning og risiko.