¨

Behandling mot svette

Behandling mot svette

Behandling mot svette

Om du svetter mye og opplever det som plagtsomt er du ikke alene. Mange synes sosiale sammenhenger kan bli svært ubehagelig når de sliter med svette. Svetteringer, frykten for å bli varm i tettsittende klær eller at andre skal lukte svetten på deg er ikke en morsom følelse. For mange kan derfor overdreven svette være en skikkelig utfordring. Det finnes heldigvis behandling mot svette. En populær behandling for å bekjempe dette er botox svettebehandling.

Hvorfor svetter vi?

Svetting er en naturlig prosess i kroppen som hjelper oss å opprettholde en stabil kroppstemperatur. Når kroppen blir varm, sender hjernen signaler til svettekjertlene for å produsere svette som blir frigjort gjennom huden.

Om du sliter med overdreven svette kan det hende du har hyperhidrose. Hyperhidrose er en tilstand der en person produserer mer svette enn det som er nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Hyperhidrose kan påvirke forskjellige deler av kroppen, inkludert hender, føtter, ansikt og underarmer. Det er kun svetting i axille (armhule) som er godkjent indikasjon for behandling med Botox. Plagsom svetting av hender er ikke oppført i Felleskatalogen som godkjent indikasjon, og betegnes derfor som off-label bruk av legemiddelet som ikke er alminnelig anerkjent.

Botoxbehandling mot svette - Slik fungerer det

Behandling med Botox (botulinumtoksin) kan være en effektiv behandling mot overdreven svetting, spesielt i armhulene og håndflatene og fotsålene. Botox fungerer ved å blokkere nervene som sender signaler til svettekjertlene, og dermed redusere mengden av svette som produseres.

Hvordan foregår svettebehandling med botox?

Dersom Botox skal brukes i behandlingen av vedvarende, alvorlig plagsom svetting i armhulene bør det foreligge en diagnose som bygger på en grundig utredning slik at mulige årsaker til sekundær hyperhidrose er utelukket. 50 enheter botox injiseres intradermalt, og enhetene fordeles jevnt på flere steder med ca. 1-2 cm mellomrom. Injeksjonene skjer innenfor det som defineres som hyperhidrotisk område i hver aksille.

Botox kan brukes til å redusere plagsom svette selv om man ikke har diagnosen, men dette regnes for å være off-label bruk som ikke er alminnelig anerkjent.

Under behandlingen vil behandler sette små injeksjoner ved siden av svettekjertlene. Det settes Behandlingen er svært effektiv og tar bare noen få minutter å gjennomføre. Etter allerede 3-7 dager vil du kunne merke en betydelig forbedring av svetteproduksjonen. En annen sentral fordel med Botox er lite smerte og bivirkninger i behandlingen og tiden etter. Du kan dog oppleve ømhet og kortvarig merke ved et behandlet område.

Hos Vanity møter du dyktige behandlere som har god erfaring med behandling mot svette. I alle behandlinger som involverer botox vil du måtte få en forordning fra vår ansvarlige lege. Alle er ulike, derfor er det også viktig å sikre at svettebehandling med botox passer til deg, din sykehistorie og dine forventninger. 

Vanlige områder å behandle for svette

Vanlige områder som behandles for overdreven svette inkluderer armhuler og håndflate.

Behandling av armhuler er kanskje den vanligste formen for behandling mot overdreven svette. Dette skyldes at armhulene har et høyt antall svettekjertler og er også et område som er utsatt for svettelukt.

Hvor lenge varer svettebehandling med botox?

Etter maksimal effekt er oppnådd vil du kunne forvente en varighet på 4-6 måneder før det vil være nødvendig med en ny behandling.

Overdreven svette er helt ufarlig, men kan oppleves som svært sjenerende problemer i hverdagen. Markante svetteringer på klærne, svettelukt og klamme hender er velkjente problemstillinger for den som er plaget av overdreven svette.

Dersom du opplever problemer i hverdagen i forbindelse med svette, anbefaler vi deg å besøke  oss i Vanity Beauty Clinic for profesjonell behandling og med lang varighet.

Risiko og bivirkninger

Selv om behandling med Botox regnes for å være en trygg og effektiv behandling mot svette, er det viktig å være klar over at den ikke er fri for risiko og bivirkninger. Enhver injeksjon og perforering av huden innebærer risiko for infeksjon, utilsiktet vevsskade, blødning, serte og eventuelle senfølger av dette. Trykk her for å lese mer om bivirkning og risiko.