¨

Tannkjøttsmil

Reduksjon av synlig tannkjøtt

Sjeneres du over at tannkjøttet vises når du smiler eller ler?

Smil er et sunnhetstegn, og ved å smile vil du føle flere positive følelser. Smil og positiv energi smitter over på andre, på lik linje som negativ energi og dårlig stemning trekker andre ned. Når man smiler frigjøres det signalstoffer i amygdala som gjør det glad, og derfor bør man smile så ofte man kan. Det er imidlertid ikke alle som er komfortabel med å smile av ulike årsaker, og "tannkjøttsmil" er en av dem. "Tannkjøttsmil" ("Gummysmile" på engelsk) er på det kosmetisk fagspråket en betegnelsen på en situasjon når mye av tannkjøttet vises når man smiler, slik at tannkjøttet ser langt ut i forhold til tennene. Noen opplever dette som skjemmende, og avstår derfor fra å smile, eller smiler ved å skjule munnen bak en hånd.

Årsakene til tannkjøttsmil kan være sammensatt. Hvis leppen ikke er bred nok til å dekke tannkjøttet når man smiler, kan en behandling leppefiller øke volumet på leppene, slik at mindre av tannkjøttet vises når man smiler.

Tannkjøttsmil kan også være forårsaket av at muskelen "levator labii superioris alaeque nasi" (LLSAN) er overaktiv. Muskelen er festet til leppene og kinnbeina, og trekker overleppen oppover når man smiler, slik at tannkjøttet blir synlig.

Alle behandlere på Vanity Beauty Clinic har betydelig kompetanse på kosmetiske skjønnhetsbehandlinger. Vi har betydelig erfaring på behandlinger som kan redusere synlig tannkjøtt når man smiler.

Effektiv og skånsom behandling av synlig tannkjøtt

Behandling av synlig tannkjøtt med botulinumtoksin

Hvis du sjeneres over synlig tannkjøtt når du smiler eller ler, så kan vi behandle dette på en effektiv og skånsom måte. En behandling med botulinumtoksin hemmer nerveimpulsene til muskelen som trekker leppen oppover når man smiler. Behandlingen tar ikke mer enn ca. 30 minutter, og gjennomføres ved to til fire små stikk.

Behandlingen er nesten helt fri for smerte, og du vil få synlige resultater i løpet av noen dager. Resultatet av behandlingen vil bli at mindre av tannkjøttet er synlig når man smiler.

Resultatet er midlertidig, og har en varighet på ca. 3 måneder. For å vedlikeholde resultatet må behandlingen gjentas.

Behandlingen forutsetter en konsultasjon og ordinering fra vår ansvarlig lege.

Behandling av synlig tannkjøtt med filler

Med leppefiller kan vi øke størrelsen på leppene. Dette er en behandling hvor hyaluronsyregele ("Lip fillers") injiseres i leppene for å definere leppekontour og øke volumet. Litt avhengig av pasientens anatomi og smil kan dette være korrekt behandlingsform.

Behandlinger for å redusere synlig tannkjøtt