¨

Pigmentering

Hva er årsakene til at pigmenteringsflekker i huden oppstår?

Pigmentering er forekomst av pigment; fargeforandring og kan skyldes økt produksjon av melanin eller økt antall pigmentceller. Det finnes 4 ulike pigmenteringer:

  1. Melasma - dette er pigmenteringer som skyldes hormonelle endringer og er symetrisk (like mye pigment på begge kinnene og på overleppen). Årsaker til melasma er graviditet, p-piller, stoffskifteproblemtatikk, overgangsalder eller de som har andre gynekologiske utfordringer.  
  2. Solar lentiginer (alderdomsflekker) er persisterende flekker som betyr at de har samme farge året rundt. Det er godartede fargeforandringer som er direkte årsak av UV eksponering. Dette betyr at de oppstår på soleksponerte områder som hender, bryst, ansikt osv. Opptrer som oftest etter fylte 30 år.
     
  3. Postinflammatorisk pigmentering: skyldes en inflammasjon som akne, rosacea eller traume, friksjon, bh-stropper, briller eller mekaniske årsaker som insektbitt, klemt hardt på akne. Ved soleksponering uten beskyttelse kan pigmentet bli mørkere.
  4. Poikiloderma civatte: Årsaken er ukjent, men man mistenker soleksponering, hormonelle faktorer eller bruk av kosmetikk. Det kjennetegnes av et rød-brunt utslett på halsen. Man har synlige blodkar, økt pigmentering og atrofi. De med lys hud er mer eksponerte.

Skånsom og effektiv behandling av pigmentflekker

Vår anbefaling er å starte med en hudscanning, hvor vi tar bilde av huden med en maskin (Visia) som måler hvor pigmentet ligger i huden (overfladisk eller dypt). Da får man en grundig analyse av huden og samtidig anbefaling av både produkter og behandling som passer til din hud. Vanity Beauty Clinic har også ulike behandlinger for pigmentering.

Det er viktig å være klar over at det er risiko forbundet med enhver behandling. Vi anbefaler at du trykker på linkene overfor, og setter deg grundig inn i disse før du eventuelt bestiller time.

I tillegg har vi et bredt utvalg av skreddersydde hudprogrammer som f.eks. Meline (hjemmeprogram). Denne kan kombineres med kjemisk peeling på klinikken.