¨

Leppefiller

Leppeforming

Lurer du på om filler i leppene (lip fillers) er noe for deg?

Forskning viser at store lepper er attraktivt, og mange av våre kunder ønsker store og fyldige lepper. Leppene er noe av det første man ser, og er et sensuelt og sanselig organ. Leppefiller, også kalt "lip fillers", er en svært populær behandling som innebærer at en hyaluronsyregelene injiseres i leppene.

Det er mange ulike årsaker til at behandlingen er så populær, men hovedformålet med filler i leppene er å øke volum, løfte og konturere leppene. Vi kan også redusere linjer og rynker rundt munnen, i tillegg til å og skape flotte, definerte amorbuer. Lipfillers er veldig populært blant unge, men blir også mer og mer populær hos voksne og aldrende. Med alderdommen vil huden fornyes tregere, og vår egen produksjon av hyaluronsyre vil avta. Hyaluronsyre er naturlig stoff som smører ledd, og er en viktig fuktighetsbinder i huden. Med lavere produksjon av naturlig hyaluronsyre vil leppene bli mindre og tørrere med alderen, i tillegg til at det kan oppstå fine linjer og rynker langs munnviken. Leppefiller basert på hyaluronsyre vil tilføre masse fuktighet, og til en viss grad glatte ut og redusere fine linjer og rynker. Hvis du sliter med tørre lepper, vil filler i leppene kunne gi deg et friskere og sunnere resultat ettersom filleren inneholder hyaluronsyre. Leppene vil da holde bedre på fuktigheten enn tidligere. Behandlingen regnes for å være trygg, med liten risiko for komplikasjoner.

På Vanity Beauty Clinic møter du erfarne behandlere med betydelig erfaring innen lipfillers. Våre behandlere mestrer alle type teknikker for leppefiller, og vi tilstreber oss for å gi deg det resultatet du ønsker, uavhengig av om du ønsker at naturlig og diskret eller unaturlig resultat. Klinikken bruker kun CE godkjente og anerkjente kvalitetsfillere som Pluryal, Teosyal og Juvederm. Fillerne har ulike egenskaper, og vi velger filler og mengde i samråd med deg og det resultatet du ønsker. Alle fillerne inneholder god bedøvelse.

Før og etter behandling med leppefiller

Før timen gjennomføres vil du få tilbud om at det påføres en bedøvelseskrem som skal virke i noen minutter. Bedøvelseskremen gjør leppene nummen.

Du vil deretter gjennomføre en konsultasjonstime med kosmetisk sykepleier. I løpet av konsultasjonstimen forsøker vi å kartlegge hvilket forventninger du har til behandlingen, og hvilket resultatet du ønsker. Vi er alle anatomisk forskjellige, så individuelle resultater må påregnes - det er ingen automatikk i at leppene til vennen eller venninnen din kan sammenlignes med dine.

Når vi har kartlagt hvilket resultat du ønsker, og gitt deg informasjon om hva som er realistisk å åpne basert på ditt utgangspunkt, vil behandlingen begynne. Vi tilpasser teknikken basert på dine ønsker. Hvis du f.eks. vil ha veldig markert kant, kan vi lage "russian lips". Hvis du ønsker et mer naturlig resultat bruker ordinær teknikk. Selve behandlingen tar ikke mer enn ca. 30 minutter totalt. Vi anbefaler at du starter forsiktig med 0,5 eller 1,0 ml, og heller jobber deg gradvis opp til det resultatet du ønsker.

Etter behandlingen er utført er det helt normalt å føle noe ubehag. Ved å injisere filler i leppene blir de utsatt for et traume, kan bli både hovne og røde. Hevelsener ufarlig, og varer i noen dager. Hevelsen gir et uriktig inntrykk av størrelsen på leppene, og det endelige resultatet vil ikke være synlig før hevelsen har gått ned. Blåmerker må også forventes, men forsvinner i løpet av noen dager. Unngå fysisk aktivitet, alkohol og sterk sol i timene etter behandlingen. Du bør heller ikke ta på leppene, da det øker risikoen for infeksjoner.

Leppene kan masseres på dag 4. Dette gjør du ved å ta et stødig grep, og massere i sirkulære og lineære bevegelser. Formålet er å redusere risikoen for klumper.

Får du blåmerker etter fillers?

Blåmerker er også noe som må også forventes, men forsvinner i løpet av noen dager. Når nålen eller kanylen stikker inn i huden, kan det oppstå mindre skader på blodårene som ligger like under huden. Dette kan føre til at blodet lekker ut fra blodårene og inn i det omkringliggende vevet, som kan resultere i at det oppstår blåmerker etter du har tatt fillers.

Noen personer er mer utsatt for blåmerker enn andre, og faktorer som kan øke sjansen for å få blåmerker etter fillers inkluderer:

  • Tynnere hud: Jo tynnere huden er, jo lettere er det for blodet å lekke ut og danne blåmerker.
  • Ømfintlig hud: Personer med ømfintlig hud kan oppleve mer blåmerker enn personer med mindre ømfintlig hud.
  • Bruk av medisiner som blodfortynnere: Medisiner som aspirin, ibuprofen og warfarin kan gjøre at blodet ditt blir tynnere og øke sjansen for blåmerker.
  • Alkoholforbruk: Alkohol kan også påvirke blodkoagulasjonen og øke sjansen for blåmerker.

Igjen, blåmerker etter fillers er noe som vil gå over av seg selv. Synes du det har vedvart lenger enn forventet anbefaler vi at du tar kontakt med behandler slik at vi kan se på det.

Hvor lenge varer filler i leppene?

Leppefillers varer fra 3 - 9 måneder, i noen tilfeller så lenge som 12 måneder. Leppefillers er ikke et permanent inngrep, og kroppen vil bryte ned hyaluronsyrebaserte fillere gradvis. Hvor lenge leppefilleren varer beror på en rekke faktorer, så som mengden produkt som injiseres og hvor rask kroppen din bryter den ned. Vår erfaring er at alle kvalitetsfillere har god varighet.

Fjerne filler i leppene

Feilplassert eller gammel filler kan med tiden migrere utenfor leppekanten ("vermillion border") som resulterer i "duck lips" eller "fillerbart". Årsaken til at dette skjer er at filleren har flyttet seg fra injeksjonsområdet (migrert) til vevet i nærheten. Når dette skjer opplever mange pasienter at all filleren er borte, og bestiller time til å fylle på nytt. I realiteten er det ikke sikkert at filleren faktisk er borte, den kan bare ha migrert til nærliggende vev.

"Ducklips" og "fillerbart" er ikke farlig, men gir et unaturlig resultat. Skjønnhet er subjektivt, men hvis man ønsker et mer naturlig og diskret resultat er ikke løsningen å fylle videre. I slike tilfeller anbefaler vi at du vurderer å fjerne filleren.

Hva koster leppefiller?

Prisen for filler i leppene varierer med mengden og type produkt om benyttes. Behandlingen koster fra 2200,- kroner. For mer informasjon om behandlingen, priser og bestilling av time, kan du lese mer om det her:

Risiko og bivirkning

Det er viktig å være klar over at behandlingen ikke er fri for risiko og bivirkninger. Vi anbefaler at du setter deg grundig inn i disse før du eventuelt bestiller time.