¨

Fet og oljete hud

Hva er fet/ oljete hud?

Fet hud er en hudtype som skyldes en overproduksjon av talg i talgkjertlene. Dette resulterer i en blank og skinnende hudoverflate. Ofte kommer store porer, grovere hudtekstur og/ eller kviser i tillegg. Noen har fet hud i hele ansiktet, mens andre har kun fete partier, for eksempel i t-sonen (panne, nese og haken). Dette kalles en kombinert hudtype.

Hvorfor får man fet/ oljete hud?

Fet hud skyldes overproduksjon av talg og er hovedsakelig genetisk, men kan påvirkes av ulike faktorer som for eksempel hormoner, stress, medikamenter og produkter. Talgproduksjonen kan også påvirkes av klima – ofte har man fetere hud på sommeren og tørrere hud på vinteren.

Hvilke behandlinger tilbyr dere mot fet / oljete hud?

Det viktigste er å bruke individuelt tilpassede hjemmeprodukter med ingredienser som demper talgproduksjonen. Det finnes også ulike behandlinger i klinikk som kan hjelpe på fet hud. Vi anbefaler å starte med en hudscanning (Visia) så vil du få en analyse av huden samt anbefaling av både hjemmeprodukter og eventuelt klinikkbehandlinger som vil passe din hud.

Behandlinger som kan hjelpe mot fet/oljete hud:

Vi understreker at det er risiko forbundet med enhver behandling. Trykk på linkene ovenfor for å lese mer om disse før du bestiller timer.

Ta gjerne kontakt med oss om det er noe du lurer på!