¨

Cellulittreduserende behandling

Cellulittreduserende behandling

Det finnes håp for deg som plages over uønskede cellulitter på kroppen

Cellulitter, også kjent som liposklerose, er en ikke-inflammatorisk endring i det subkutane fettvevet som fungerer som isolasjon og reservenæring. Cellulittene oppstår når volumet i fettcellene øker, ofte i kombinasjon med en reduksjon av bindevevet mellom overhuden og fascia superficialis slik at små blodårer snevres inn. Dette påvirker metabolismen til det subkutane fettvevet, og resulterer ofte i at fettcellene utvider seg. Bindevevet mellom overhuden og musklene blir stivere når de trekker seg sammen, og danner bulkete og ruglete hud i form av cellulitter.

Årsakentil at cellulitter oppstår er økt volum i fettceller, normalt i kombinasjon meden reduksjon av bindevevet mellom overhuden og det som kalles "fascia superficialis", altså bindevevet mellom overhuden og underhuden. Deforstørrede fettcellene i kombinasjon med svekket bindevev medfører atankerpunktene til bindevevet skaper små "groper"i huden.

Cellulitter er ufarlig, men kan oppleves som et kosmetisk problem for mange. Hofter, sete, mage, lår og armer er særlig utsatt. Cellulitter rammer opptil 80 - 90 % av alle voksne kvinner. Årsaken kan være arv, hormoner, alder eller en usunn livsstil. Bindevevet til menn forløper seg på en annen måte enn hos kvinner, hvilket er en av årsakene til at menn er lavere utsatt.  

VanityShape mot cellulitter

Vanity Beauty Clinic tilbyr cellulittreduserende behandling med VanityShape.

VanityShape er en hudoppstrammende og cellulittreduserende behandling som utføres av vår multifunksjonelle kroppsformingsmaskin. Behandlingen har to behandlingstrinn, og kombineres med Pluryal mesoline BODYFIRM slik at du får hele 3 effektive behandlingstrinn kombinert i en behandling!

1. Ultralyd kavitasjon

2. Infrarødt lyd og radiofrekvenser med mekanisk vakuummassasje.

3. Pluryal Mesoline BODYFIRM

Kombinasjonen gjør den svært effektiv mot cellulitter. Men hva er egentlig cellulitter, og hvordan oppstår de?

Cellulitter er "bulkete" og"ruglete" tilstand i hud. Årsaken til at cellulitter oppstår er økt volum ifettceller, normalt i kombinasjon med en reduksjon av bindevevet mellomoverhuden og det som kalles "fascia superficialis", altså bindevevetmellom overhuden og underhuden. De forstørrede fettcellene i kombinasjon medsvekket bindevev medfører at ankerpunktene til bindevevet skaper små"groper" i huden.

Den bioenergiske effekten fører til økt sirkulasjon i blod og lymfesystemetsamtidig som den glatter ut huden. Enzymer som er viktig i fordøyelsen avfett (lipasene) aktiveres til å bryte ned triglyserider, som utgjør hovedbestanden av alt fettstoff som sirkulerer. Dette skjer samtidig somhuden utsettes mekanisk massasje som glatter ut huden.

Formålet er altså tredelt - vi reduserer mengden fett, i tillegg til å bryte ned dårlig bindevev og stimulere til dannelsen av nytt bindvev som bærer huden på en bedre måte.

‍Fordelenemed behandlingen er mange:

  • Figurforming og lokal nedbrytning av fettdepoter
  • Behandling av cellulitter
  • Oppstramming av løs hud

Hvormange behandlinger som er nødvendig beror på graden av cellulitter, men de fleste har behov for 5 - 6 behandlinger, i sjeldne tilfeller mer.

Behandlingene utføres med et intervall av "2 uker på, 1 uke av". Det vil si at man har pause hver 3 uke til behandlingsregimet er fullført. Mesoterapi er inkludert i behandlingene.

Radiofrekvenser har dokumentert effekt. I en studie publisert i 2007 ble 16 deltakere behandlet med infrarødt lys,radiobølger og mekanisk massasje. Pasientene fikk to behandlinger hver uke i 6uker på det ene låret, slik at det andre låret fungerte som et referansepunkt. Alle pasientene opplevde en betydelig visuell forbedring.

Les mer om behandlingen her: