¨

Akne / kviser

Hva er akne?

Akne (kviser) er en betennelse i talgkjertlene i huden. Økt talgutskillelse og talg blokker hårkjertler. Talg som blokkerer utløpet fra hårsekker og talgkjertler kalles komedoner eller hudormer. I huden finnes også noen bakterier som sammen med blokkerte talgkjertler fører til betennelse, det vil si rødfarge og hevelse.

Vi kan inndeleakne etter stigende alvorlighetsgrad:

  • Overflatisk akne preget av hudormer (mild akne)
  • Akne preget av røde og ømme kuler (moderat akne)
  • Akne preget av større verkebyller som etterlater skjemmende arr (uttalt akne)

Sistnevnte burde behandles i samråd med lege.  

Hva er årsakene til akne?

Årsakene til at noen får akne er svært sammensatt og er ofte genetisk betinget (arvelig). Andre årsaker kan være hormoner, stress, medikamenter, feil hudpleieprodukter eller annen kosmetikk. Hvorfor du får akne er altså et sammensatt spørsmål.

Våre behandlinger mot akne:

Det viktigste i behandlingen av akne er et individuelt tilpasset hudprogram i form av hudpleieprodukter som vi selger i klinikken eller i nettbutikken. Gjerne produkter som inneholder aktive ingredienser for å regulere talgproduksjonen. Dette kan kombineres med ulike behandlinger i klinikk for å få best resultat.

Vår anbefaling er å starte med en hudscanning, hvor vi tar bilde av huden med en maskin (Visia) som måler ulike tilstander i huden, blant annet aknebakterier og porestørrelse. Da får man en grundig analyse av huden og samtidig anbefaling av både produkter og behandling som passer til din hud.

Det er risiko forbundet med alle behandlinger. Les mer om mulig risiko og bivirkninger ved å trykke på de ulike linkene, eller send oss en e-post om du har spørsmål.