¨

Teosyal - hva er det og hvor brukes det?

Teosyal - hva er det og hvor brukes det?

Teosyal er fellesnavnet til en rekke produkter som produseres av TEOXANE Laboratories, et Sveitsisk selskap som ble stiftet i Geneve i 2003. Bedre kjent som Fillers, kan Teosyal benyttes på en rekke områder for å glatte ut huden, øke volumet og endre på konturer. I dag er Teosyal en av de mest populære fillerne  på markedet.

Hva er det?

Teosyal er et fyllmateriale (filler) bestående av hyaluronsyre som er kunstig fremstilt. Til tross for at hyaluronsyren teosyal inneholder er fremstilt i kunstig, består den av de samme komponentene som finnes i kroppens naturlig hyaluronsyre. Kroppen anser derfor ikke filleren for å være et fremmedlegeme.  Hyaluronsyre har en helt unik evne til å holde på fuktighet, og kan lagre så mye som 1000 ganger sin egen vekt i vann. Dette bidrar til å gjenopprette fuktbalansen i vevet. I Teosyal er hyaluronsyren gjort tilgjengelig gjennom en gelesubstans som kan legges under huden. Dette bidrar til å gjenoppbygge hudstruktur, gjenskape fylde i ansiktet samt rette ut rynker og fine linjer. Når du bruker Teosyal får du et naturlig resultat. Substansen i Teosyal er basert på monofasisk cross-linking teknologi, noe som betyr at hyaluronsyren du finner i Teosyal er nærmest identisk til kroppens egen. Teosyal er også godkjent av FDA (Food and Drug Administration). TEOXANE som produserer Teosyal er svært opptatt av at produktene deres blir distribuert til seriøse aktører, og det er ingen som får lov til å tilby Teosyal sine produkter før de har blitt godkjent av selskapet selv. Vanity har derfor et nært samarbeid med Esthetica som er leverandør av produktene.

Hvordan det kan brukes

Teosyal består i hovedsak av hyaluronsyre hvor substansen sin viktigste oppgave er å holde på fuktighet, noe den evner på et ekstremt godt nivå. Hyaluronsyren bidrar til å gjøre leddene mer smidige. I tillegg holder den huden fuktig, elastisk og ung. Teosyal er derfor ideelt til bruk på flere områder, f.eks. i lepper eller mot fine linjer og rynker. Teosyal kommer også med flere fordeler. Deriblant virker det direkte på ønsket sted, det er naturlig og trygt og det har en langvarig, men ikke permanent effekt.

Som regel blir Teosyal benyttet i forbindelse med behandling av leppene, rynker og furer samt ansiktsskulpturering. Ved å injisere Teosyal i leppene kan du gjenopprette tidligere leppefrom, tilføre fylde i leppene, endre leppeform. Ved bruk av 0,5-1 ml Teosyal vil du kunne få svært naturlige resultater, men du kan også ta flere ml om du ønsker enda større lepper.

Vi anbefaler alltid å starte forsiktig, og deretter fylle ytterligere dersom man ser behov for det.

Teosyal som blir brukt for å endre på ansiktets kontur eller i forbindelse med reduksjon av rynker og fine linjer glatter ut huden ved å tilføre ekstra fylde og fukt. Med det blir huden også mer stram og elastisk, og ser mindre matt og grå ut.

Behandlingen med Teosyal

Når du kommer til en behandling med Teosyal vil du få en lokalbedøvelse ved området som skal behandles. Dette skjer i hovedsak  ved bruk av en bedøvelseskrem som skal virke i noen minutter. Selve behandlingen er dermed nesten helt fri for smerte. Den er såpass enkel og smertefri at du vil ha muligheten til å gjenoppta dagligdagse gjøremål, arbeid m.m rett etterpå. Under behandlingen vil det bli gjort små stikk med en tynn nål i områdene som du sammen med behandler har blitt enig om å behandle.

Selve behandlingen tar som regel ikke mer enn 30 minutter, og som oftest vil du ha muligheten til å utføre behandlingen samme dag som du har konsultasjonstime. Under konsultasjonstimen vil det bli gått gjennom hvilke ønsker du har til behandlingen, og du vil få en forståelse for hva du kan forvente etter behandling. Det er også viktig at vi får en forståelse for mulige kontraindikasjoner, og du vil derfor også bli stilt spørsmål om egen helse og tidligere behandlinger under konsultasjonen. I tillegg vil du få nødvendig informasjon om risiko og bivirkning forbundet med teosyalbehandlinger.

Etter behandling

Rett etter behandling er det vanlig at flere opplever en lett rødhet og hevelse. Noen opplever også blåmerker, klumper og mindre smerte. Dette vil ikke vare lenge og endelig resultat vil som regel være synlig allerede tre dager etter behandling med Teosyal. Klumper kan du massere forsiktig slik at produktet blir jevnt fordelt. Hvis du ikke klarerer å massere ut klumpene på egenhånd, kan du ta kontakt med oss.

Siden Teosyal fillers består av hyaluronsyre er dette noe kroppen selv vil bryte ned med tid. Dette er derfor ikke en permanent behandling. Likevel er Teosyal sine produkter bearbeidet for å stabilisere hyaluronsyren, noe som gir den en økt varighet. Avhengig av hvor filleren injiserer vil varigheten variere fra 6-18 måneder.

Om du opplever andre bivirkninger fra behandling med fillers kan dette komme av at behandlingen ble utført av uerfarne behandlere. Det er viktig å gjøre gode undersøkelser rundt klinikkene som tilbyr behandling med Fillers. TEOXANE som produserer Teosyal vil på forhånd ha godkjent alle klinikker som ønsker å tilby deres produkter. Spør derfor etter bevis på at klinikken har kompetansen og godkjennelsen til å utføre behandlingen. På den måten er du sikker på at behandlingen du mottar er utført av profesjonelt og kvalifisert helsepersonell. På Vanity Beauty Clinic møter du noen av landets flinkeste injeksjonsbehandlere.

Ulike varianter av Teosyal

Teosyal har som nevnt flere produkter i produksjon, også innenfor fillers har de flere variasjoner. Nedenfor ser du en rask oversikt over de ulike Teosyal-produktene vi tilbyr og hva de er egnet for.

Teosyal Redensity II er en av de beste fillerene for å fjerne mørke ringer og innsøkk under øynene.

Teosyal RHA er spesialdesignet til å behandle de områdene på huden hvor det også er mye bevegelighet. Spesielt ved munnen, kjeveområdet, smilerynken, pannen og rynker rundt øynene vil det være mye bevegelse som følge av ansiktsmimikk, spising, snakking m.m.