¨

PRP-behandling for hår

PRP-behandling for hår

PRP Behandling

Sliter du med dårlig hårvekst eller hårtap? PRP stimulerer til ny hårvekst. Ved å sprøyte inn PRP øker det blodforsyningen til det aktuelle området slik at produksjonen av hår kan ta seg opp.

I PRP er det blodplater som inneholde vekstfaktorer som bidrar til reparasjonsprosesser og økt blodsirkulasjon. Behandlingen er ikke alminnelig anerkjent, men har i visse tilfeller gitt lovende resultater slik dette er beskrevet her.

På Vanity Clinic i Oslo tilbyr vi behandling med PRP for ulike formål. Vi hjelper deg gjerne med å få has på redusert hårvekst.

Hvem egner PRP-behandling seg for?

PRP behandling for hår egner seg godt både for kvinner og menn. Det er spesielt vanlig for de som opplever endringer i hårveksten når de kommer i 30-årene.

Det er viktig å merke at en PRP behandling for hår ikke vil kunne gi gode resultater på områder som har vært uten hårvekst i lengre tid. Derimot vil en PRP behandling kunne gjenoppta produksjonen i hårsekker som nylig har sluttet å produsere hårstrå.

Flere studier kan vise til gode resultater for PRP brukt til å redusere hårtap og økt hårvekst.

Dette er en fin behandling for de som ikke ønsker å måtte gjennomgå et større kirurgisk inngrep, også kjent som hårtransplantasjon. Om du fra før av går på tabletter for hårvekst, vil en kombinasjon med PRP ikke utelukke en god synergieffekt.

Hvordan foregår behandlingen med PRP for hårtap?

Når vi benytter PRP til å behandle hår eller svak hårvekst vil plasmaet bli injisert i de områdene av hodebunnen som har tynnere hår eller har mistet hår helt. Injeksjonene er relativt smertefrie, men pasientene kan føle en liten stikkende følelse. Plasmaet som blir injisert stimulerer hårsekkene til å begynne å produsere nytt hår. Resultatet blir en bedre hårvekst med PRP.

Hva må du gjøre før en PRP behandling for hår?

Når du kommer til time for PRP behandling av hårtap er det viktig at du kommer nydusjet, og at det ikke er igjen rester av hårprodukter i håret. Om du går på blodfortynnende medikamenter, er det også lurt å avslutte dette i forkant av behandlingen. Dette kan du snakke med behandler om på forhånd, da det kan være forskjellige basert på hva slags blodfortynnende du bruker.

Hva kan du forvente etter en PRP-hårbehandling?

Det er vanlig å kunne kjenne på en mild hodepine og sårhet ved det behandlede området etter behandling, i tillegg kan det også hende at du føler deg litt trøtt. Dette vil derimot gå over etter rundt en dag, og det er ikke noe problem å dra tilbake på jobb samme dag som behandlingen. 

Obs: Ikke dusj eller vask håret samme dag som behandling, vent til neste dag.

Les mer om bivirkninger og risiko

Effekten av PRP behandling for hår

Du kan forvente å se en forvandling etter et halvt år, men for noen kan det ta opp mot et år før du ser full effekt.

En PRP-behandling vil kunne forbedre kvaliteten på eksisterende hår og forhindre at du mister mer hår. Om du ønsker å se på dine muligheter for behandling med PRP er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Holder du til i Oslo og kunne tenke deg en behandling med PRP for hårtap? På Vanity clinic har vi fantastisk dyktige behandlere som kan utføre PRP-behandling for hårtap.

Bestill en konsultasjon i dag