¨

Fettfjerning på vanskelige områder

Fettfjerning på vanskelige områder

Behandlinger for Fettfjerning på Vanskelige Områder

Ønsket om å bli kvitt uønsket fett på visse områder av kroppen er noe mange av oss opplever. Noen ganger kan kosthold og trening ikke gi de ønskede resultatene på bestemte problemområder, og for de som plages over problemet kan det være nyttig å vite at det finnes moderne behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å oppnå resultatene du ønsker. I denne artikkelen vil vi utforske to metoder for fettfjerning på vanskelige områder: Belkyra og Kryolipolyse.

Belkyra - Fettfjerning under Haken

Fettansamling under haken, også ufortjent kjent som "dobbelt hake" eller "submentalt fett", kan behandles med Belkyra. Belkyra er et reseptbelagt legemiddel som i følge felleskatalogen inneholder 10 mg deoksykolsyre. Legemiddelverket opplyser at deoksykolsyre er et stoff som brukes til å fjerne fett på spesifikke områder i kroppen. Når deoksykolsyre injiseres i fettcellene under huden, ødelegger det fysisk membranen til disse cellene. Dette fører til at kroppens naturlige forsvarssystem kommer i gang, og makrofager (celler i immunsystemet) kommer til området for å rydde opp i de ødelagte cellene og fettet. Deretter blir disse restene eliminert på en naturlig måte.

Etter denne prosessen blir det dannet nye kollagenfibre, som er viktig for å opprettholde hudens struktur og elastisitet. Dette kan føre til en forbedring av hudens utseende og en reduksjon i uønsket fett på området som ble behandlet.

Belkyra har et bruksområde for voksne med moderate til alvorlige fettopphopninger under haken. Disse fettopphopningene kan ofte ha stor påvirkning på pasientens selvfølelse og velvære. Ved hjelp av behandlingen kan man redusere denne fylde og forbedre utseendet og selvtilliten til pasienten.

Belkyra har i følge felleskatalogen kontraindikasjon dersom det er "overfølsomhet for innholdsstoffene", eller "infeksjon på planlagte injeksjonssteder". Behandlingen kan heller ikke utføres på gravide eller ammende. Det samme gjelder overvektige med BMI større eller lik 30, eller kroppsdysmorfisk lidelse.

Umiddelbart etter behandlingen er det vanlig å bli hoven. Hevelsen vedvarer i ca. 7 dager, men inntil 14 dager må påregnes. Resultatet kommer ikke umiddelbart, men gradvis etterhvert som ødelagte fettceller skilles ut. Det er også viktig å være klar over at det flere behandlingner kan være nødvendig for å oppnå ønsket resultat.

Behandling med Belkyra er ikke fri for risiko, og i følge felleskatalogen må både vanlige og mindre vanlige påregnes. Enhver penetrerering av huden med nål innehar risiko for infeksjon, blåmerker, blødning og besvimelse. Belkyra i seg selv kan lede til kvalme, svelgevansker, smerter, ødem, hevelse, blåmerker, blødning og kløe. Nerveskade på injeksjonsstedet kan ikke utelukkes, men antas å være forbigående. Det foreligger for tiden ingen rapporter om overdosering/forgiftning. Feil injeksjonsteknikk kan resultere i sårdannelser og hudnekrose.

Kryolipolyse - Fjerning av Fett på haken og kroppen

Kryolipolyse er en avansert og ikke-invasiv metode for fettfjerning som fokuserer på spesifikke områder av kroppen. Denne behandlingen er spesielt effektiv for fjerning av uønsket fett på "dobbelthaken", magen og armene. Under kryolipolysebehandlingen blir fettcellene utsatt for kontrollert nedkjøling. Fettceller inneholder mye fettsyrer, og disse tåler lave temperaturer dårligere enn omkringliggende vev. Resultatet er at det fettcellene krystalliseres og dør (apoptose). Deretter vil de gradvis brytes ned og elimineres av kroppens naturlige prosesser. Resultatet er en slankere og mer formet mage og armer.

Behandling med kryolipolyse regnes for å være en trygg behandling. Vanlige bivirkninger er vanligvis milde, med mulig smerte eller redusert følelse i behandlingsområdet. Disse forsvinner som regel raskt. Sjeldne bivirkninger inkluderer frostskader og paradoxical adipose hyperplasia (PAH). Kompetent behandling er viktig for å unngå frostskader. Studier viser at sannsynligheten for PAH er svært lav, rundt 0,05-0,39%.

Individuelle Resultater må påregnes

Det er viktig å merke seg at resultatene av Belkyra og Kryolipolyse kan variere fra person til person. Individuelle faktorer som kroppssammensetning, alder, og livsstil kan påvirke resultatene av behandlingen. En erfaren og kvalifisert behandler vil nøye vurdere dine mål og forventninger og utarbeide en skreddersydd behandlingsplan som passer best for deg. Behandlingene gjør det mulig å fjerne fett på vanskelige områder uten kirurgi.