¨

Dermapen - Alt du trenger å vite om

Dermapen - Alt du trenger å vite om

Dermapen behandling

Har du hørt snakk om dermapen, men er ikke helt sikker på hva behandling med dermapen innebærer? I denne artikkelen tar vi for oss alt du trenger å vite om behandling med dermapen.

Hva er en dermapen?

Dermapen-behandling er en mindre invasiv behandling for fornyelse av huden. Dermapen er et apparat med små nåler som beveger seg opp og ned gjennom hudlaget. Dermapennen er elektrisk drevet og har smarte mekanismer som gjør det lett å kontrollere bevegelsene og dybden på nålene som stempler huden. Apparatet er håndholdt og utformingen gjør det lett å komme til på  bestemte områder, eksempelvis under øynene eller ved munnen uten å påvirke områder som ikke skal stemples.

Hvorfor benyttes dermapen?

Formålet med en Dermapen behandling er å forbedre hudens tekstur, tone og utseende. Dette gjøres ved å stimulere til produksjon av kollagen og elastin, noe som oppstår når huden blir påført et minitraume fra nålestikkene. Denne prosessen stimulerer hudens naturlige helbredelsesevne og leder til hudfornyelse. Dette kan bidra til å redusere synligheten av fine linjer, rynker, arr, ujevn hudtone, og solskader. Behandlingen kan også forbedre hudens generelle tekstur og gi den et friskere utseende.

Dermapen vil også hjelpe med å forbedre hudens evne til å absorbere hudpleieprodukter. Ved å lage mikroskopiske kanaler i huden vil også serum med aktive ingredienser kunne trenge dypere inn i huden og gi næring til cellene.

De fleste benytter dermapen i ansiktet, men det er også mulig å ta i bruk dermapen for behandling av hals, bryst, bein, nakke og rygg, eller på andre områder du ønsker å forbedre skadet og aldrende hud.

Hva er kollagen og elastin?

Kollagen er et type protein som finnes i kroppen vår og er en viktig byggestein i bindevevet. Det er den vanligste formen for protein i kroppen og finnes i store mengder i hud, hår, negler, ben, sener, brusk og leddbånd. Proteinet fungerer som en styrke- og støttekomponent i vevet og gir struktur, elastisitet og fasthet.

Elastin er et type protein som finnes i kroppen vår og spiller en viktig rolle i å gi elastisitet og fleksibilitet til vevet i kroppen vår. Det finnes i store mengder i vev som huden, arteriene, lungene og veggene i blodkar. Elastin fungerer ved å la vevet strekke seg og deretter returnere til sin opprinnelige form, og bidrar til å opprettholde strukturen og funksjonen til elastiske vev.

Med en dermapen behandling får dermed huden en skikkelig proteinbooster som sørger for frisk, stram, fleksibel og jevn hud!

Hvem passer dermapen for?

Dermapen-behandlingen kan være egnet for mange forskjellige hudtyper og hudtilstander, og kan tilpasses individuelle behov. Generelt sett er Dermapen-behandlingen best egnet for personer som ønsker å forbedre hudens generelle utseende, tekstur og tone.

Sett opp mot mange andre behandlinger er dermapen en av de mer allsidige behandlingene på markedet. Den egner seg like godt for mørke hudtyper som for lyse, og setter svært få begrensninger. Likevel vil det alltid være faktorer som må tas hensyn til.

Disse kan ikke utføre behandling med dermapen

Har du aktive akne-utbrudd eller andre infeksjoner er det viktig at du venter til dette har gått over. Ved bruk av dermapen skapes det små ganger i hudlaget som betyr at bakterier også lettere vil kunne finne veien inn å skape infeksjoner.

Behandling med dermapen burde heller ikke utføres dersom du har aktive herpes utbrudd, er gravid eller ammende, eller om bruker sterke legemidler for akne.

Hva kan behandles med dermapen?

Dermapen-behandling kan være spesielt gunstig for personer som ønsker å redusere synligheten av fine linjer og rynker, ujevn hudtone, arr og solskader. I tillegg kan det også være effektivt for personer som har store porer, akne eller pigmentflekker.

Hullene som skapes med en dermapen er som nevnt er mikroskopiske, men likevel setter de i gang hudens reparasjonsprosess. Ved å stemple nålene lenger ned i hudlaget, får huden muligheten til å reparere skader som ligger lengre nede i hudlaget, slik som strekkmerker og rynker. Reparasjonsprosessen som settes i gang av huden fører til at hudlaget får nye, sterkere hudceller som også gir en fastere hud.

Holder du til i Oslo og ser etter et sted å utføre behandling med dermapen? Vi i Vanity holder til rett ved slottet og tilbyr flere ulike behandlinger med dermapen! Bestill en time hos oss, så hjelper vi deg med hudproblemene dine etter beste evne!

Oppsummert kan dermapen hjelpe med:

 • Linjer og rynker
 • Pigmentflekker
 • Slapp og ujevn hud 
 • Mindre arr 
 • Aknearr
 • Store porer 
 • Strekkmerker
 • Glød
 • Hudfornyelse
 • Oppstramming av huden 

Ulike behandlinger tilgjengelig

I vanity har vi ulike behandlinger med dermapen tilgjengelig. I tillegg til tradisjonell behandling med dermapen har vi utviklet to egne behandlinger med bruk av dermapen.

Dermapen - Vanity GLOW

Denne behandlingen består av microneedling med Dermapen 4, mesoterapi fra Pluryal Mesoline og en individuelt utvalg kjemisk peel tilpasset deg og dine ønsker. Det er også mulig å bytte ut Mesoterapi med PRP mot et pristillegg på 1000 kr. Denne behandlingen bør kombineres med en skinbooster etter 4 uker.

Dermapen - Vanity Skin Repair

Under denne behandlingen benyttes  Dermapen 4, mesoterapi fra Pluryal Mesoline (normalt REFRESH) for så legge til en individuelt utvalgt kjemisk peel. Her også kan mesoterapi byttes ut med PRP mot et pristillegg på 1000 kr. For optimal effekt er det anbefalt med en kur på 4-5 behandlinger med 4 - 6 ukers mellomrom. Det anbefales også at behandlingen kombineres med en skinbooster etter 4 uker.

Før behandling med dermapen

Det første som skjer ved behandling med dermapen er at du kommer til en konsultasjonstime med behandler. Her vil behandleren se over huden din og snakke om tidligere erfaringer og utfordringene du har hatt med huden. Her vil du også få en nøye innføring i hvordan prosedyren fungerer og gjennomføres. Samtidig vil du ha muligheten til å stille alle spørsmål du måtte ha – om det så gjelder smertebilde, resultater, bivirkninger eller annet.

Under behandling med dermapen

Under behandling er det vanlig å kjenne på en mild varme som oppstår i huden når apparatet er i bruk. Noen kan også kjenne på et lite ubehag når dermapennen er nærme kinnbein eller lignende. Under behandlingen vil det på forhånd være plukket ut et serum som skal tilføres huden etter dermapennen har laget små ganger i hudlaget. Dette serumet vil være tilpasset deg og din hudtype samt ditt formål med behandlingen og vil bestå av aktive ingredienser som bidrar til å bedre din tilstand.

Etter behandling med dermapen

Etter behandlingen med dermapen er det vanlig å oppleve rødhet og noe sårhet i ansiktet de første 12-48 timene etter. Om du har ekstra sensitiv hud kan det også være du ønsker å benytte noen milde smertestillende som ibux eller paracet. Hvordan du føler deg etter behandlingen vil også være avhengig av hvor dypt nålene har gått. Dypere dermapen-behandlinger kan for noen føre til at de har behov for en dag eller to til å hele huden.

Dermapen resultater

Obs: Dette må du passe på etter behandling med dermapen

Etter behandling med dermapen er det viktig at du er nøye med hva du eksponerer huden for. Det er viktig at det ikke oppstår infeksjoner eller andre plager.

Unngå sol de første to ukene da huden er ekstra sensitiv. Du skal heller ikke ta deg et bad i badekar eller svømme i havet de første to ukene, men dusj er ok.

Vær også nøye med å ekskludere produkter med mye parfyme eller sterke ingredienser fra hudpleierutinen din. Dette gjelder også oljer og all sminke.

Hvor lang tid tar det før du kan se effekt av behandling med dermapen?

Det er viktig å være klar over at det vil ta flere behandlinger for å kunne oppnå optimale resultater. For noen vil det være en tydelig forskjell allerede etter første behandling. Dette vil gjerne vise seg i form av en mer glødende hud, mer spenst og tilført fuktighet. Resultater i forbindelse med hudfornyelse vil derimot kreve gjentatte behandlinger for å kunne oppnå en betydelig forskjell. Dette er en behandling som i stor grad baserer seg på at huden selv jobber innenfra og ut, noe som innebærer at prosessen vil ta tid.

Hvor ofte må du utføre behandling med dermapen?

Avhengig av hvilken dybde du hadde på din dermapen behandling kan intervallet mellom hver behandling variere. Har du kun utført dermapenbehandling  i det øverste hudlaget vil huden være klar til en ny behandling relativt raskt.

 • Ved dermapen-behandling for generell hudforbedring  er det vanlig med 4-6 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom 
 • Ved dermapen-behandling for akne er det vanlig med 6 med 6-8 ukers mellomrom 
 • Ved dermapen behandling for strekkmerker er det vanlig med 4-8 med 4-6 ukers mellomrom 

Når er det behov for å kontakte behandler?

Dermapen behandling er en trygg og relativt skånsom behandling, men i noen tilfeller kan det oppstå komplikasjoner. Dersom du opplever noen av følgende symptomer er det viktig at du tar kontakt med behandler hos klinikken du har utført dermapen behandling hos.

Ta kontakt med behandler hvis du opplever:

 • Blemmer 
 • Hovenhet i over en uke 
 • Blødninger i mer enn 24 t 

Dermapen behandling priser

Vanity Beauty Clinic tilbyr ulike behandlinger som inkluderer dermapen. Vi tilbyr både enkel dermapen behandling eller dermapen kombinert med mesobehandling og kjemisk peeling.

 • Dermapen 4 - 2290,- kroner
 • Dermapen 4 - pakke a 3 behandlinger koster 5590 kroner
 • Vanity Skin Repair - 2790,- kroner
 • Vanitys GLOW - 2790,- kroner
 • Vanitys Skin Repair eller Glow - pakke a 3 behandlinger koster 6990,- kroner.
 • Vanitys Vampire Facial - 3290,- kroner
 • Vanitys Vampire Facial - pakke a 3 behandlinger koster 7590 kroner.

Dermapen eller dermabrasion?

Du har kanskje hørt snakk om dermabrasion? Dette må ikke forveksles med en dermapen, da behandlingen foregår på ulikt vis. Ved dermabrasion føres et håndapparat med en ru (neste sandpapir-aktig) tipp over huden og skraper vekk det øverste hudlaget. Sett opp mot microdermabrasion, vil dermapen gå dypere ned i hudlaget og jobbe mer med underliggende problemer.

Hvorfor bruke dermapen og ikke dermaroller?

Sett opp mot en dermaroller, er en dermapen et langt mer avansert apparat som vil gi flere fordeler enn ved bruk av en dermaroller. En dermapen er styrt av en maskinstyrt mekanisme som sørger for optimal funksjon og jevn utføring av behandlingen. En dermapen har også muligheten til å justere dybden på nålene. Med en dermapen er det lettere å gå målrettet inn for å bedre hudens tilstand. Ved bruk av dermarollere vil det alltid være et bredt området som blir dekket, noe som kan gjøre det vanskelig å behandle områder som rundt munnen, øynene, nesen og andre mindre områder. På alle Dermapen behandlinger brukes det skarpe og steriel engangsnåler, mens dermarollere kan bli tilsmusset, sløve og urene.

Med en dermapen er det mulig å unngå å behandle områder som ikke skal penetreres av nålene. I tillegg er det større sannsynlighet for at det vil oppstå arr etter behandling med en dermaroller. Dette kommer av vinkelen som dermarolleren treffer huden med, og at samme området blir eksponert for mange nåler hver gang instrumentet føres over huden. Sagt med andre ord er det vanskelig å gi en kontrollert behandling med dermaroller. Videre vil også dermapen gi en bedre effekt for serumet som skal benyttes etter huden har blitt påført nålestikk. Dette fordi serumene ofte skal ha en funksjon på spesifikke problemområder, noe som er lettere å få til ved bruk av dermapen.

Ikke utfør microneedling hjemme

Faren ved å utføre microneedling med hjemmeapparat er først og fremst feilbruk. Om du ikke har fått riktig instruksjoner for hvordan apparatet skal brukes risikerer du å utvikle nye arr ved området det ble anvendt. Hjemmeapparater vil heller ikke gi like god effekt som en dermapen behandling utført av profesjonelle. Nålene blir sløve, og det er risiko for infeksjon dersom man ikke bruker sterile nåler.

Risiko og bivirkning

Enhver form for gjennomtrenging av huden med sprøyter og nåler medfører en potensiell risiko for infeksjon, blødning, smerte, utilsiktet vevsskade og eventuelle senfølger. I tillegg kan nålestikk føre til risiko for vasovagal synkope (besvimelse).

Etter behandling med Dermapen eller andre lignende metoder kan det oppstå hevelse, rødhet og blåmerker i det behandlede området. Disse bivirkningene vil normalt avta i løpet av omtrent 10 dager.

Det er også viktig å være oppmerksom på muligheten for allergiske reaksjoner mot virkestoffene som benyttes i behandlingen.

Bestill time for behandling med dermapen i dag!

Vanity Clinic holder til i Oslo og tilbyr behandling med dermapen i våre lokaler rett ved slottet! Hos oss møter du dyktige behandlere som har lang erfaring med håndtering av dermapen-apparatet. Kommer du til oss kan du være sikker på at vi utfører en dermapen-behandling som er tilpasset deg og dine ønsker.

Bestill en time for behandling med dermapen hos oss her!